© Mike Blake Стрийминг гигантът Netflix е добавил общо 6.8

...
© Mike Blake Стрийминг гигантът Netflix е добавил общо 6.8
Коментари Харесай

Netflix е добавила 6.5 млн. нови абонати в последното тримесечие без конкуренция

© Mike Blake Стрийминг колосът Netflix е добавил общо 6.8 млн. нови клиенти през третото тримесечие, което се явява като последното за компанията, преди навлизането на конкуренцията от страна на Disney и Apple, написа Financial Times. От тях 520 хиляди са в Съединени американски щати, което е под упованията на анализаторите, и 6.3 млн. отвън Съединени американски щати – над упованията на пазара. Приходите са 5.25 милиарда $, 31% нарастване по отношение на същия интервал на предходната година, а облагата – 665 млн. $ по отношение на 403 млн. $ през третото тримесечие на 2018 година

Дори и с впечатляващи финансови индикатори обаче, Netflix е под напън от страна на вложителите. Причината е, че през тази година прибавянето на нови клиенти се забавя. Текущите упования на Netflix са за цялата 2019 година да добави 26.7 млн. нови платени консуматори, по отношение на 28.6 млн. през предходната година. Притесненията са още по-големи, тъй като до момента Netflix беше неоспорим водач в стрийминга, с конкуренция единствено от Amazon Prime. Сега тя ще срещне отпор най-много от страна на Disney, която в края на годината ще пусне на пазара Disney+.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В очакване на конкуренцията

Освен цялото наличие на студиото Disney в услугата ще влязат и всички други активи на компанията, която е притежател на Lusafilms и Marvel Studios, т.е. поредиците за Star Wars и героите на Marvel. В момента върви и евакуиране на част от Disney наличието, което до момента беше в Netflix.

Резултатите на Netflix изстреляха акциите на компанията с 8% нагоре, което обаче е дребна отплата за 20-те % спад през последните три месеца. Понижаването на цената на акциите стартира след предходния отчет, в който също имаше разминаване сред упованията на анализаторите и финалните цифри във връзка с клиентите.

" Резултатите на Netflix демонстрират ясна наклонност за закъснение на растежа ", разяснява Патрис Кусинело, шеф във Fitch. Друг анализатор, Ерик Хагстром, разяснява, че " разочароващият растеж на Netflix подсказва за неприятни дни през 2020 година, когато се появи нова конкуренция ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР