© Michaela Rehle Движение на акциите на Daimler Увеличаване Движение

...
© Michaela Rehle Движение на акциите на Daimler Увеличаване Движение
Коментари Харесай

Daimler предупреди за по-ниски печалби през второто тримесечие

© Michaela Rehle
Движение на акциите на Daimler

Увеличаване

Движение на акциите на Daimler

Преглед на оригинала Смаляване
За трети път за тази година производителят на Mercedes понижава прогнозата си за облага. Германският авто производител Daimler предизвести вложителите, че облагата за второто тримесечие ще е доста по-ниска от предстоящата, оповестява Financial Times. Най-вероятно сумата ще е с към 500 млн. евро под прогнозите, а главната причина за това са по-високите от предстоящите финансови загуби около продължаващите дейности за отделяните нездравословни излъчвания от дизеловите коли. Това е третият път за тази година, в който производителят на Mercedes понижава прогнозата си за облага.

" Ключово за намаляването на прогнозата за облага е нарастването на предстоящите разноски по отношение на разнообразни настоящи държавни процедури и ограничения във връзка с дизеловите коли на Mercedes-Benz ", съобщи представител на компанията.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Последствията

Провизиите ще влошат оперативната облага на компанията за цялата година. Daimler предизвести акционерите, че в този момент чака облагата преди лихви и налози да бъде близка до миналогодишната, която беше в размер от 11.1 милиарда евро. Миналата година оперативната облага претърпя спад от 22%, откакто доближи 14.3 милиарда евро през 2017 година След новините акциите на компанията означиха спад от 3.5% в понеделник сутринта.

Предупреждението за по-ниска облага идва в извънредно сензитивен миг за компанията, когато новият основен изпълнителен шеф на Daimler Ола Келениус и водачите на немските му съперници ще се срещнат с канцлера Ангела Меркел и други висши политици в Берлин, с цел да обсъдят бъдещето на немската автомобилна промишленост и прехода към електрически транспортни средства.

Нови проблеми

Daimler би трябвало да изтегли и 60 хиляди дизелови автомобила Mercedes в Германия, откакто регулатори откриха, че те са оборудвани със програмен продукт, целящ да манипулира индикаторите за нездравословни излъчвания. Тестовете демонстрираха, че транспортните средства съблюдават единствено рестриктивните мерки за излъчвания, когато е задействана избрана функционалност. Засегнатият модел е Mercedes-Benz GLK 220, създаден сред 2012 и 2015 година Компанията удостовери, че изтеглянето е било подредено в петък, само че съобщи, че ще апелира решението, като в това време продължава да сътрудничи на регулаторите.

Гepмaнcĸият пpoизвoдитeл ce изпpaвя пpeд cъдeбни пpoблeми в Eвpoпa и CАЩ пo oбвинeния зa твъpдe виcoĸo зaмъpcявaнe oт дизeлoвитe си aвтoмoбили. Mинaлaтa гoдинa гepмaнcĸитe влacти нaĸapaxa ĸoмпaниятa дa oбяви cepвизнa aĸция, a ĸoмпaниятa ce cъглacи дa oбнoви coфтyepa нa милиoни aвтoмoбили в Eвpoпa.

Daimler предизвести вложителите предишния октомври за " предизвикателната среда " пред автомобилната промишленост. Оперативната облага на компанията за първото тримесечие на 2019 година беше в размер на 2.8 милиарда евро, което е спад от 16% по отношение на резултата от 3.3 милиарда евро година по-рано.

Въпреки че надхвърляше упованията на анализаторите, тогавашният изпълнителен шеф на производителя на коли Дитер Цетче съобщи, че компанията не е удовлетворена от представянето си. Въпреки това той сподели, че е " убеден, че Daimler ще реализира годишните си цели ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР