© Красимир Юскеселиев Още по темата Европарламентът постави цел за

...
© Красимир Юскеселиев Още по темата Европарламентът постави цел за
Коментари Харесай

ЕС обнови две директиви за енергийна ефективност на сградите

© Красимир Юскеселиев Още по тематиката
Европарламентът сложи цел за здания с съвсем нулево енергийно ползване до 2050 година
от Дневник,18 апр 2018
След 3 години саниране страната стяга контрола върху слагането на порти и прозорци
от Дневник,13 мар 2018 Две наставления на Европейски Съюз за енергийната успеваемост на постройките бяха актуализирани и откакто процесът завърши в понеделник, стартира да тече 20-месечен временен интервал за подготовка за използването им. Това са Директива 2010/31/EU за енергийното положение на постройките и Директива 2012/27/EU за енергийната успеваемост.

С поправките се подтиква обновяването на остарели здания, вкарва се знак за това какъв брой " умна " е една постройка, опростява се инспектирането на отоплителните и климатични системи и се поддържат електрическите автомобили посредством основаването на рамка за нужните паркоместа за сходни коли.

Съветът на министрите даде през днешния ден окончателното си утвърждение, следва издание на поправките в Официалния вестник на Европейски Съюз и влизането в действие на обновените наставления 20 дни по-късно. За превеждането на националното законодателство в сходство с новите положения ще има период от 20 месеца, т.е. до януари 2020 година

В формалното известие се напомня, че от постройките идват 40% от потреблението на сила в Европейски Съюз, те са виновни и за към 36% от въглеродните излъчвания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР