© Капитал Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Бургас

...
© Капитал Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Бургас
Коментари Харесай

Градска икономика

© Капитал
Увеличаване
Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване
Бургас и морето. Оттам стартира новата серия на " Капитал ", отдадена на огромните и стопански дейни градове. Има няколко аргументи да се вгледаме по-детайлно в местата, които движат българската стопанска система напред.

Първо, бъдещето е в градовете. Ако погледнете картата на Европейския съюз, разграничена по райони, ще видите, че наклонността за скупчване на от ден на ден население в стопански дейните центрове е на всички места. От това по какъв начин се развиват българските центрове (извън София) ще зависи значително по какъв начин се развива цялата стопанска система на страната.

Второ, защото в тези места текат доста забавни процеси, които дефинират и ритъма на икономическото всекидневие на огромна част от хората, те желаят умел взор и разбор, каквито " Капитал " постоянно е предоставял. Например в броя за Бургас ще разберете, че безредното развиване на туризма води до нерешими проблеми, даже при растеж на визитите. Че инфраструктурата е значима причина за идването на вложители, само че не единствена. Че дефицитът на фрагменти, изгонени от ниското възнаграждение и дълги години липса на стопански благоприятни условия, води до отлагането на милиони евро вложения. И че за решаването на тези големи проблеми има потребност от дейна и мислеща локална власт. Тази в Бургас за благополучие е такава. Дали ще успее да се оправи, е значим въпрос освен за региона.

И трето, зад всички стопански процеси стоят хора. Ако те съумяват да описват опита си и да водят логичен разговор между тях и с локалните управляващи, полето на благоприятни условия за всички ще се разшири. Ако реализиран това, " Капитал Градове " ще са сполучлив план.

Изданието се популяризира с вестник " Капитал " в интервала 16 - 22 март (пакетна цена 4 лв) или независимо (7 лв) ТУК.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР