© Капитал Те вече са тук и ще ги виждаме

...
© Капитал Те вече са тук и ще ги виждаме
Коментари Харесай

The Future of Retail: Роботите вече са тук и променят правилата

© Капитал Те към този момент са тук и ще ги виждаме все по-често в магазините, хотелите, аптеките, банките и заведенията за хранене. Те са бързи, умни и работят с изключителна успеваемост. Роботите могат да чистят, да подреждат артикули, да сканират щандовете, с цел да търсят и намират неточности в етикетите, да следят наличностите и да възнамеряват доставките, да оказват помощ на купувачите да намерят местоположението на търсените артикули, да приказват и да ни забавляват, до момента в който пазарим. Хуманоидите имат разсъдък и дарба да проучват огромен размер от информация, разграничават страстите ни и показват възприятие за комизъм.
Ролята им в ритейла ще нараства от ден на ден освен поради опцията да бъдат съкращавани разноски, без това да въздейства върху качеството на обслужването, само че и тъй като те оферират едно ново равнище на прекарване на потребителите.

Революцията на роботите, несъмнено, има своите софтуерни водачи. Когато приказваме за хуманоидите, измежду водачите се подрежда компанията SoftBank Robotics, част от японската група SoftBank. През 2012 година тя закупи френския софтуерен производител Aldebaran Robotics, а две години по-късно показа на пазара първия в света робот, изпитващ страсти. Това е хуманоидът Pepper, който може да разпознава човешки лица, да поддържа връзка, осведоми и забавлява хората по един новаторски метод. Силата на Pepper са неговите информационни качества, които го вършат подобаващ помощник за голям брой промишлености, измежду които финансите, опазването на здравето, туризмът. Роботът към този момент е добре прочут и в бранша на ритейла. Той направи пазарния си дебют през 2015 година, а до май 2018 година роботи от серията са били конфигурирани в 12 хиляди магазина в Европа. Популярността му в Япония е още по-голяма. Там той се употребява освен от бизнеса, само че и от хиляди консуматори, за които е домакински придружител.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Запознайте се с Pepper

Pepper приказва 21 езика. В магазина той оказва помощ на потребителите, давайки богата информация за продуктите и съпоставения сред тях. Той може да даде данни за наличностите, специфичните оферти и местоположението на артикули в комерсиалния обект. Роботът е извънредно другарски надъхан и се възприема елементарно от хората, тъй като провокира любознание и емпатия и е самодеен в диалога с тях.
Хуманоидът събра данни от тях през разнообразни датчици и генерира добавена стойност за ритейлърите.
Pepper ще бъде показан на конференцията The Future of Retail на вестник " Капитал ", която ще се организира на 5 ноември в Sofia Event Center.

Лектор на събитието ще бъде ръководителят на продажбите на SoftBank Robotics в Европа, Близкия изток и Азия Джонатан Бойрия. Той ръководи бизнес тактиката на компанията за внедряване на хуманоидни роботи в магазините. От 2016 година създава партньорската мрежа на SoftBank Robotics, с цел да увеличи цената на роботите в ритейла посредством новаторски решения. В рамките на програмата Бойрия ще приказва по тематиката " Как хуманоидните роботи образуват прекарването във физическите магазини ".Повече информация за лекторите и програмата на форума The Future of Retail можете да видите на уеб страницата на събитието и във фейсбук. Регистрационната форма е налична тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР