© Капитал Тази седмица за изненада на всички прокуратурата обърна

...
© Капитал Тази седмица за изненада на всички прокуратурата обърна
Коментари Харесай

Когато записите тръгнат от държавата

© Капитал Тази седмица за изненада на всички прокуратурата обърна на 180 градуса визията си за това дали по този начин наречените частни СРС-та - записите, които всеки от нас може да направи с телефона си, могат да бъдат доказателство по едно следствие.

Досега - около свадите:
- " Ало, Ваньо " (където чуваме министър председателят Борисов I по какъв начин се обажда на шефа на митнците да приключи инспекция в акцизен склад, тъй като е заречен да не го закачат).
- Разговорите от къщата в Банкя, в които Борисов (между I и II) разяснява дружно с министъра на земеделието Найденов, градския прокурор Кокинов по какъв начин се разпределят парите от фонд " Земеделие " и кой е назначил Цацаров.
- " Яневагейт ", където някогашните (поне това) съдии Янева и Ченалова разясняват разнообразни събития от правосъдната власт - кой кого опраскал и кой какво следствие покрил.
- И в случай че не изпускаме последно - " Ало, Банов ", в който културният министър на Борисов III като че ли разяснява по какъв начин едни документи да бъдат подправени, с цел да не заплати една компания наказателна клауза, че ние всички вървим по счупените плочки на Ларгото.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Та до тази седмица прокуратурата трайно отхвърляше да се занимава с тези сюжети с едно просто пояснение - тези записи не са законни. Във вторник обаче от държавното смениха плочата и сами пуснаха четири записа, приобщени към делото против някогашния хазартен необут Васил Божков, които най-вероятно са правени скрито от някогашните му сътрудници братята Боян и Цветомир Найденови. От публикуваните от прокуратурата фрагменти (впоследствие аудиофайловете бяха свалени от страницата на държавното обвинение) по какъв начин Васил Божков е имал връзки в Комисията по хазарта, полицията и прокуратурата - нещо, в което не се съмняваме.

От записите може да се допусна излиза наяве, че съществени ползи в
хазарта има и Къро (вероятно обвързваният до тогавашната ВИС Красимир Каменов), който е непосредствен до Божков. В друга част на диалога се чува, че братя Найденови са станали близки до Киро, евентуално Кирил Домусчиев.

След публикуването на записите журналистът Сашо Диков, който твърди, че е чувал оригиналите, съобщи, че оповестените записи от прокуратурата са манипулирани и от тях са махнати имената на Кирил Домусчиев и Делян Пеевски. Пред " Капитал " братя Найденови отхвърлиха да споделят дали записите, пуснати от прокуратурата са цялостни. Обяснението им беше, че тече следствие. Ами да, тече, та даже и изтече. По всички медии.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР