© Капитал Разходих се няколко пъти из София. Мисля, че

...
© Капитал Разходих се няколко пъти из София. Мисля, че
Коментари Харесай

Те искат София, защото

© Капитал " Разходих се няколко пъти из София. Мисля, че ще е най-добре, в случай че стартират изначало. " Това написа преди няколко години Джон Клийз от " Монти Пайтън ", до момента в който беше в града. Сега, три седмици преди локалните избори, всеки от главните претенденти за кмет на София се пробва да убеди хората, че ще се случи тъкмо това - ново начало:Йорданка Фандъкова опитва да се отърси от тежкия багаж на десетгодишното ръководство, като предлага съвременни хрумвания и сменя някои от противоречивите фигури на ГЕРБ с нови, необременени хора. Дали обаче това ще се окаже задоволително, с цел да сътвори усещането, че ще се промени моделът на ръководство в София?Мая Манолова пробва да се показа като допустим и за десните гласоподаватели претендент, само че я спъват неприятните детайлности от околните години - Костинбродската спекулация, гневната поддръжка за държавното управление на Орешарски и за избирането на Пеевски за началник на ДАНС.Десният претендент Борислав Игнатов предлага свежи хрумвания и няма никакъв политически багаж зад тила си, само че дотолкоз никакъв, че това на стадия му пречи. Той влезе в акцията много късно и въпреки да печели бързо поддръжка, през идващите седмици има да наваксва доста.Доскорошният цивилен деятел Борис Бонев пробва да предложи всички насъбрани през годините хрумвания на придвижването " Спаси София ". Той обаче няма зад тила си сериозна политическа конструкция, която да му помогне за по-мащабна акция.Новината на тези избори е, че в София за пръв път от доста години има същинска акция и съревнование сред разнообразни претенденти. В този брой избрахме малко по-различен метод да ви разкажем за какво те желаят София. В продължение на няколко дни кореспонденти на " Капитал " вървяха дружно с кандидатите за кметското място в София, тъй че да видят от вътрешната страна по какъв начин се развива акцията им и защо се борят. В текстовете от тематиката на броя може да видите репортажите от тези обиколки, а идната седмица ще може да чуете и аудиорепортажи от акциите.

Новото начало не всеки път е синоним на нещо хубаво. Примерът от този брой е с Ружа Игнатова - българката, която съумя да направи интернационалната пирамида OneCoin. В нея за две години потънаха 3.3 милиарда евро и в този момент основателката й е търсена по целия свят. Точната сума се разбра с помощта на документите в правосъдните каузи в Съединени американски щати против самата Ружа Игнатова и брат й Константин, както и на документи от източници на " Капитал ". Тук ще прочетете по-интересните данни от счетоводството на OneCoin и смразяващия размер на откраднатите пари.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В броя ще видите още: Ново време за " Славянска сказка " Струва ли си да имаш сметка за съществени операцииИзложба за хомосексуалността през соцаСедмичникът " Капитал " се популяризира в бензиностанции OMV, Shell, EKO и Lukoil, магазините Inmedio, Relay и Аванти, супермаркетите Billa, Kaufland и Фантастико, и обектите на Memento, Green Deli, Chucky’s, La Bottega, Onda, CrossFitDream и Orange Fitness.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР