© Капитал Още по темата Горещото лято на яхтения бизнес

...
© Капитал Още по темата Горещото лято на яхтения бизнес
Коментари Харесай

Строител на капитализма: о.р. полк. Йордан Динев

© Капитал Още по тематиката
Горещото лято на яхтения бизнес

Марините и продажбите на лодки в България порастват, само че страната не оказва помощ на развиването на този тип туризъм
14 юли 2017 Министерски съвет предложи в сряда на президента да награди с най-високото държавно отличие - медал " Стара планина ", офицера от запаса (о.р.) полк. Йордан Динев. Това гръмко показване в действителност се отнася за по-малкия от братя Диневи от Свети Влас, притежатели на строителни компании, яхтено пристанище, първокласни коли, яхти, бетонни комплекси и хотели по Черноморието, Пампорово и София.

Предложението е на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, а претекстът са заслугите на Динев " за опазване и разпространение на най-хубавите обичаи на Българската войска и Българската православна черква ". По-късно стана ясно, че Каракачанов ще открие монумент на Хан Тервел в Свети Влас, повдигнат от фондация " Българска памет - братя Диневи ". Стана ясно също, че о.р. полк. Йордан Динев е навършил 50 години в понеделник. Указът за награждаването би трябвало да бъде подписан от президента.

Стойността на медал " Стара планина " като най-високо отличие от дълго време девалвира в обществото. Негови носители са сътрудниците на Държавна сигурност и предприемачи Петър Манджуков, Тодор Батков, Ахмед Доган и други, които бяха наградени в мандата на президента Георги Първанов, също сътрудник на Държавна сигурност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР