© Капитал На 11 май 16 хил. европейци ще се

...
© Капитал На 11 май 16 хил. европейци ще се
Коментари Харесай

Проектът "Европа говори" ще събере 16 хил. души в навечерието на европейските избори

© Капитал На 11 май 16 хиляди европейци ще се срещнат лице в лице с жител на друга страна - членка на Европейския съюз (ЕС), с противоположни възгледи. Това ще се случи в границите на плана " Европа приказва ", който се провежда от немското издание ZEIT ONLINE и в който " Капитал " е медиен сътрудник.

Проектът

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Записването за " Европа приказва " стартира при започване на март през уеб страниците на 17 европейски медии, като участниците трябваше да попълнят къс въпросник със седем въпроса с отговор " да " или " не ". Например – усъвършенства ли Европейски Съюз живота на жителите, би трябвало ли Европа да има по-близки връзки с Русия или дали в Европа има прекомерно доста имигранти? След като дадоха отговора си, ние се опитахме да съберем читатели, които живеят в разнообразни страни и имат противоположни възгледи по допустимо най-вече тематики.

Срещите сред всички двойки от цяла Европа ще се проведат по едно и също време на 11 май, а участниците сами ще изберат дали да беседват онлайн в София, Берлин или в някой различен европейски град, или да го създадат онлайн. Близо 100 от селектираните двойки ще участват на особено събитие в Брюксел, където да проведат своята среща и да се срещнат с жители от цяла Европа. За " Европа приказва "
" Европа приказва " е продължение на плана " Германия приказва ", който немското издание ZEIT ONLINE стартира преди две години. Оттогава до момента концепцията доби известност и се трансформира в " Моята страна приказва ", провеждайки се без значение в Норвегия, Италия, Дания, Австрия и Швейцария.

Организатор на " Европа приказва " е ZEIT ONLINE, като " Капитал " е формалният медиен сътрудник за България. В плана вземат участие още: arte.tv в Германия и Франция, новинарският уебсайт Делфи в Естония и Латвия, De Standaard и Кnack в Белгия, Der Standard в Австрия, вестникът EfSyn в Гърция, Financial Times във Англия, ежедневникът Gazeta Wyborcza в Полша, вестникът Helsingin Sanomat във Финландия, HuffPost, италианските La Repubblica и SkyTG24, Morgenbladet в Норвегия, Politiken в Дания и Efimerida ton Syntakton в Гърция.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР