© Капитал Как така първите пари - златото не само

...
© Капитал Как така първите пари - златото не само
Коментари Харесай

Епизод 13 - Злато, сребро и ценни метали - какво трябва да знаем за инвестициите в ценности

© Капитал Как по този начин " първите пари " - златото освен не са изгубили от цената си, а даже в противен случай, още веднъж са във напредък? Защо в интервали на финансова или геополитическа неустойчивост, златото повишава цената си? Кои са неговите преимущества пред други борсово търгувани артикули като нефт и диаманти да вземем за пример?

Новият епизод на подкаст поредицата за вложения " Парите приказват " е отдаден на вложенията в полезности. Гостуват Макс Баклаян, изпълнителен шеф на компанията за търговия с капиталово злато Tavex България и Божидар Тодоров, риск управител на " Алфа асет мениджмънт " и лицензиран брокер на Българската фондова борса.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В епизода ще научите кой метод да изберем, с цел да търгуваме с скъпи метали на борсата (EТF, фючърси или акции на добивни компании), по какъв начин да съхраняваме златото несъмнено, в случай че влагаме в кюлчета и монети и по какъв начин да се предпазим от имитации.
АУДИО Епизод 13 - Злато, сребро и скъпи метали - какво би трябвало да знаем за вложенията в полезности Your browser does not support the audio tag.
Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Парите приказват " в Apple Podcasts, Гугъл Podcasts, Spotify или ни последвайте в SoundCloud. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата стратегия за подкасти.

" Парите приказват " е подкаст сериал за вложения и финансово обмисляне на мрежата за български подкасти " Говори интернет " и " Капитал ". В поредност от епизоди забавни и способени събеседници поучават по какъв начин да се влага мъдро в недвижими парцели, криптовалути, борсово търгувани фондове, финансови нововъведения, различни източници на сила, AI и други

Чуйте и другите епизоди:

Епизод 1: Инвестициите в недвижими парцели - дали, по кое време и по какъв начин
Строителният бизнесмен Бисер Боев изяснява за какво даже при нова рецесия цените на положителните парцели в София няма да паднат.

Епизод 2: Кои вложения са рискови
Инвестиционните специалисти Радослав Рачев и Апостол Апостолов поучават по какъв начин да се ръководят спестяванията.

Епизод 3: Дългосрочно вложение, фондове и доверително ръководство
Съдружникът в Expat Capital Никола Янков коментира какви са капиталовите благоприятни условия, налични за хората в България.

Епизод 4: Как да си изберем ръководещо сдружение
Никола Янков от Expat Capital и Мая Янкова от " Алфа асет мениджмънт " описват за договорните фондове и за какво в тях би трябвало да се влага с дълготрайна цел.

Епизод 5: Пирамиди, Понци схеми и по какъв начин да се предпазим от тях
Журналистът от " Капитал " Николай Стоянов дава хрумвания по какъв начин се разпознават финансовите измами.

Епизод 6: Що е то финтех и по какъв начин ни улеснява живота
Ваня Манова и Иван Хаджов от MasterCard описват за финансовите нововъведения и по какъв начин ни оказват помощ да усъвършенстваме разноските си.

Епизод 7: Как да печелим от чиста сила
Марияна Янева от Renewables Now споделя за дизайна на пазара на зелена сила, технологиите, които го движат, и опциите за вложения.

Епизод 8: Застраховките с детайл на инвестиция и изгодата от това да спестяваме непринудено за пенсия
Антон Дуков от MetLife и Анастас Петров от " NN Пенсионно обезпечаване " поучават по какъв начин да реализираме дълготрайна финансова непоклатимост.

Епизод 9: Децата и парите: от джобните до финансовата им самостоятелност
Финансовият съветник Стойне Василев и просветителният специалист Вера Петканчин дават практични препоръки по какъв начин да учим децата си да икономисват и влагат.

Епизод 10: Стартъп: какво е нужно, с цел да успеем
Златолина Мукова от NEVEQ и Даниел Томов от Eleven за предприемаческата среда в района и по какъв начин да притеглим вложители, в случай че имаме бизнес концепция.

Епизод 11 - Инвестиции в софтуерни компании: огромните 5, еднорозите, финтех и самостоятелният превоз
Цветослав Цачев от " Елана трейдинг " и Тенко Николов от SiteGround описват по какъв начин да спечелим от софтуерния взрив.

Епизод 12 - Бизнес или частни парцели - по какъв начин да влагаме в пазарен взрив
Таня Косева-Бошова и Георги Павлов за това какви капиталови тактики да следваме при отдаване на жилищe чартърен, AirBnb или офис площи

" Парите приказват " се осъществя с поддръжката на MasterCard.

Обратна връзка за " Парите приказват " можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.

Бележка от редактора: Разговорът с Макс Баклаян и Божидар Тодоров е записан на 16 януари.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР