© Капитал 1. Вълка - новият най-голям клиент на ББРБуквално

...
© Капитал 1. Вълка - новият най-голям клиент на ББРБуквално
Коментари Харесай

Топ 5 от "Капитал": Темите, които можете да прочетете само тук

© Капитал 1. Вълка - новият максимален клиент на ББР

Буквално преди дни известният с близостта си до Ахмед Доган Румен Гайтански-Вълка получава и още по-огромен и непонятен подарък от държавната Българска банка за развиване (ББР), която се ръководи от един от съоснователите на ГЕРБ Стоян Мавродиев. Създаденото в края на предходната година сдружение " Роудуей кънстракшън " към този момент е най-големият клиент на ББР със 148.5 млн. лева заем от банката. Той съставлява над 10% от целия фирмен портфейл в салдото на банката, който към края на март 2019 година е 1.16 милиарда лева А също така оповестената цел за тегленето на заема - покупка на друга, следена от Гайтански, дребна районна пътностроителна компания, по никакъв метод не оправдава колосалния размер на заема и слага въпроси по какъв начин ще бъде гарантиран той. От ББР не дадоха отговор на тях. Повече по тематиката четете тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък 2. Най-големите компании в България през 2018 година

Още една мощна година за огромния бизнес в страната. Това демонстрира новата ранглиста на най-големите сдружения по доходи в България " Капитал 100 ", която ще бъде показана идната седмица. Данните в нея сочат, че през 2018 година локалните корпоративни колоси са запазили постоянния напредък на приходите си, а регистрираният лек спад при облагите значително е повлиян от единични рекордно отрицателни резултати. Какво още демонстрира класацията вижте тук.
3. Още къщички в полите на Витоша

Близо 354 дка ливади в региона на Симеоново са напът да влязат в регулация и върху тях да може да се строи. Зоната е южно от Околовръстно шосе – в посока Витоша. На изток граничи с кръговото до " София кръг мол " и пътя към лифта, на запад – с ул. " Неофит Хилендарски " и ул. " 53-та ", на юг с вилна зона " Симеоново север ", чието уголемение се води. По Общия организационен проект на София зоната е отредена за нискоетажно застрояване – къщи до два-три етажа, с височина до кота корниз 7.5 м, наложително озеленяване от 75% на имота. Плътността на застрояване е 15%, което значи, че върху имот от един декар може да се изградят не повече от 150 м.

Предвидено е към Околовръстния път да се вършат обекти за публично прилагане. Параметрите са малко по-високи: компактност от 30% и ограничаване на височината от 12 м. Това се залага и в подробния организационен проект за вилна зона " Симеоново север " - уголемение, което е утвърдено от Столичния общински съвет и в петък е обещано за обявяване в Държавен вестник. Изработен е от екип на арх. Георги Ангелов. Целия текст тук.
4. Дървесината, която ще избави климата

Дървесина и въглища. Това е отговорът на България на провокациите на новото време. Звучи неуместно, само че вместо на построяването на нови фотоволтаични и вятърни паркове България ще заложи на изгарянето на дървесина, с цел да извърши новите цели на Европейски Съюз за възобновимата сила. Това е записано в Националния проект за енергетиката и климата до 2030 година

В документа, който предходната седмица беше върнат с рецензии от Европейска комисия, страната възнамерява да понижи каузи на слънцето и вятъра в производството на електричество, като в същото време залага нарастване на потреблението на биомаса от горите с 50%. А, да - и има намерение да гори въглища още 60 години.

5. Спорт и идея

През последните години се вижда мощно изразена, засилваща се наклонност около спортовете и приключенията да се подарява. Това става на най-различни равнища – самостоятелно, фамилно, корпоративно, даже всеобщо. Най-силният образец е със надпреварите по тичане, които обичайно притеглят голям брой участници. Според статистиките за Съединени американски щати и Англия този вид събития са главният източник на дарения, идващи от спорт. Впечатляващи са данните на Eventbrite и Just Giving, които бележат 700% растеж в броя на събитията за набиране на средства, употребявали платформите от 2012 до 2016 година Темата вижте тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР