© Hannah Mckay Американският технологичен гигант Google е предупредил правителството

...
© Hannah Mckay Американският технологичен гигант Google е предупредил правителството
Коментари Харесай

Google предупреждава, че изключването на Huawei е заплаха за националната сигурност

© Hannah Mckay Американският софтуерен колос Гугъл е предизвестил държавното управление в Съединени американски щати, че изолирането на китайския производител на телеком съоръжение и смарт телефони Huawei е опасност за националната сигурност, написа Financial Times. През май тя беше вкарана в черния лист на страната и на американските компании беше неразрешено да имат бизнес с нея точно по същата причина – че е опасност за националната сигурност.

В следствие Гугъл се трансформира в центъра на новините, откакто, с цел да покрие условията на държавното управление, разгласи завършек на бизнеса си с Huawei. Преди всичко той включва операционната система Android, която няма да може да бъде употребена от моделите на компанията, които са с неинсталиран програмен продукт, с изключение на в най-базовия си вид с отворен код. За момента тече 90-дневна пролонгация, с цел да могат фирмите да покрият условията.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Как опасността се оказа опасност

Предупреждението на Гугъл наподобява като опит за противоположна логика на психиката на корпоративно и национално равнище. Компанията ще бъде един от най-големите губещи от възбраната за бизнес с Huawei в Съединени американски щати, тъй като всички телефони на китайския производител, който е вторият по размер в света, идват с операционната система на Гугъл Android. В случая Huawei взима системата Android и върху нея надгражда собствен личен програмен продукт, който се назовава EMUI.

Надеждите и на Гугъл, и на Huawei са, че Съединени американски щати и Китай ще доближат до комерсиална договорка, в която ще бъде организиран и въпросът с китайския колос. Заповедта на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за възбрана на Huawei в страната пристигна точно откакто диалозите за обща комерсиална договорка пропаднаха за следващ път.

Страхът от китайския Android

Ситуацията сега е следната – Гугъл продължава да изпраща ъпдейти за телефони на Huawei, които имат конфигуриран Android, само че те няма да получат цялостното обновяване на операционната система, когато то пристигна. Притесненията на Гугъл са, че китайската компания ще създаде своя лична операционна система, която да се конкурира с Android. Към това може да бъде добавено, че сходна операционна система може бързо да премине от Hauwei към всички останали производители от Китай, които към този момент преобладават пазара.

Според самата Huawei такава операционна система към този момент съществува и компанията се приготвя точно за сходна обстановка от години.
Eвропейската 5G мрежа ще нарастне с 55 милиарда евро без китайски компании

Забрана за потребление на телекомуникационно съоръжение от китайски компании в Европейския съюз ще оскъпи построяването на 5G мрежи с към 55 милиарда евро и ще забави процеса с най-малко 18 месеца. Заключението се съдържа в отчет на сдружението GSMA, представляващо ползите на 750 мобилни оператора, оповестява Reuters.
Изчислението е въз основата на сюжет с цялостна възбрана за покупки от производители като Huawei и ZTE. Тяхно съоръжение всеобщо се употребява от европейски оператори, а двете китайски компании управляват сега пазарен дял в Европейски Съюз над 40%.
" Половината от тези спомагателни разноски ще се дължат на по-високи разноски, провокирани от загубата на конкурентно преимущество на пазара на мобилно съоръжение ", се споделя в отчета. " Освен това операторите ще би трябвало да подменят и съществуваща инфраструктура, преди да преминат на 5G потенциал. "
Авторите настояват още, че " забавянето с година и половина ще усили изоставането от Съединени американски щати в 5G покритието с 15 процентни пункта до 2025 година ". От своя страна това ще провокира усложнения в доставките за огромни производители като Ericsson, Nokia и Samsung, тъй като внезапно търсенето на техни артикули внезапно ще се усили.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР