© Георги Кожухаров Още по темата Собственикът на T-Market привлече

...
© Георги Кожухаров Още по темата Собственикът на T-Market привлече
Коментари Харесай

"Максима България" инвестира 2 млн. лева в магазин T-Market от нов формат

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Собственикът на T-Market притегли 300 млн. евро финансиране

Литовската компания емитира облигационна емисия, приходите от коята ще влага в агресия
10 сеп 2018
Собственикът на българската " T маркет " купи полската комерсиална верига Emperia

Крайната цена на договорката е на стойност 276 млн. евро и й дава достъп до 20% от полския пазар
25 апр 2018 Два милиона лв. е инвестицията в най-новия магазин T-Market в Студентския град в столицата, който предлага опция за извършване на покупки плюс специфична зона за хранене.

" Това е първият обект " T-Market Express " от новата идея на веригата, който съчетава улеснение и експедитивност. Свидетели сме на огромна смяна в настройките за извършване на покупки. Не е задоволително да предложиш просто магазин, би трябвало да предложиш също уютна атмосфера, както и свежа и здравословна храна. Работим по този план от една година. Толкова време ни лиши не дизайнът или структурата на магазина, а потребността да тестваме и подберем асортимента за хранене ", разяснява Едвинас Волкас, общоприет шеф на " Максима България " (компанията, през която оперира веригата T-Market).

На 1200 квадратни метра

Търговският обект е ситуиран на 1200 кв. метра повърхност, работи непрекъснато и предлага с изключение на познатия за веригата подбор за извършване на покупки и храна, която се подготвя на място – супи, ястия, салати, студени и топли сандвичи, скара, фрешове, самун, както и безглутенови, оризови и биопродукти, ядки, семена, протеинови барчета, разнообразни типове топли и студени питиета.

Заетите в новия супермаркет са 40, като 80% от тях са студенти, които работят почасово. В зоната за хранене се предлага безвъзмезден достъп до интернет, както и опция за зареждане на смарт телефони.

Едвинас Волкас, общоприет шеф на " Максима България "

Фотограф: Георги Кожухаров През 2019 година - с каси без касиери

Това е шестият супермаркет на веригата, открит през 2018 година До края на годината ще бъдат отворени още два – в Нови Искър и в Айтос, с което магазините T-Market в страната ще станат 74.
" През идната година компанията планува да открие сред седем и 10 търговски обекта. В магазина ни в столичния квартал " Мусагеница " ще опитвам с заплащане на каса без касиери, когато клиентът самичък ще чекира покупките си ", разгласи Едвинас Волкас.

Литовският холдинг

" Максима България " е част от литовския холдинг Maxima Grupe, който управлява мрежа от над 550 супермаркета под марките Maxima (в Литва, Латвия, Естония), Aldik (в Полша), T-Market (в България), както и електронен онлайн магазин за хранителни и ежедневни потребителски артикули Barbora.

През 2017 година оборотът на групата набъбна с 4.2% спрямо 2016 година и доближи 2.8 милиарда евро. Консолидираната чиста облага за 2017 година е 75 млн. евро, а вложенията в дълготрайни активи са над 70 млн. евро.

През април тази година Maxima Grupe сполучливо завърши договорката за придобиване на полската компания Emperia Holding, която ръководи веригата магазини Stokrotka с към 20% пазарен дял.

В България компанията оперира от 2005 година, като за нея работят над 1500 чиновници. Към момента магазините T-Market в страната са 72, ситуирани в 36 града.

През всяка от последните три години " Максима България " регистрира двуцифрен скок на приходите от продажби. " За 2018 година чакаме 310 млн. лева оборот (срещу 221.6 млн. лева през 2017 г.). След толкоз доста вложения в нови магазини и агресия това ще е първата година, в която компанията ще приключи с позитивна EBITDA (печалбата преди налози, лихви и амортизации) ", заяви Едвинас Волкас.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР