© Георги Кожухаров Още по темата Максима България инвестира 2

...
© Георги Кожухаров Още по темата Максима България инвестира 2
Коментари Харесай

T Market откри първия си обект с безпилотни каси в София

© Георги Кожухаров Още по тематиката
" Максима България " влага 2 млн. лв. в магазин T-Market от нов формат

Търговският обект в Студентския град в столицата съчетава извършване на покупки и зона за хранене
23 окт 2018
" Максима България " ще открие пет нови магазина T-Market през 2018

Компанията регистрира 25% растеж на приходите от продажби до 222 млн. лева през предходната година
9 май 2018 Плащане на каса без касиери, когато клиентът самичък чекира покупките си, предлага магазин T Market в столичния квартал " Мусагеница ". " Това е първият търговски обект с безпилотни каси в системата на веригата и първи в страната. Инвестираме в доста нови магазини, само че и в потребителско прекарване, в качеството на обслужването и уюта. Това е нов вид извършване на покупки. Инвестицията в хардуер и програмен продукт е забележителна като при всяко начало ", разяснява Едвинас Волкас, общоприет шеф на " Максима България " (компанията, през която оперира веригата).

И с карта, и в брой

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Касите на самообслужване в магазина са четири, на две от тях може да се заплати единствено с карта, а на другите две – и с карта, и в брой. Има конфигурирани и везни, на които да се измерят определените плодове, зеленчуци или насипни бонбони. Служители на компанията оказват помощ на купувачите при потребност. " Тестването на модела ще продължи два-три месеца, след което ще решим дали ще го използван и в други наши магазини ", изясни Едвинас Волкас.

Изборът на магазина в кв. " Мусагеница " не е инцидентен. По данни на компанията това е един от най-успешните й обекти в София, през който минават приблизително към 2000 души дневно, а в региона има доста млади фамилии, отворени към новостите.

" Целта не е да спестим от заплати на касиери. Целта е таксуването на покупките да става по-бързо, без да се чака на опашка, както и да осигурим по-добро прекарване на клиентите ", разяснява Едвинас Волкас. Той посочи, че в Прибалтика в 90% от магазините на " Максима груп " има въведени безпилотни каси, а моделът съществува от четири години.

74 магазина до края на седмицата

През октомври " Максима България " влага два милиона лв. в най-новия магазин T Market в Студентския град в столицата, който предлага опция за извършване на покупки плюс специфична зона за хранене. Това е шестият супермаркет на веригата, открит през 2018 година

На 4 декември компанията открива нов обект в Нови Искър, а на 6-и – в Айтос. С това магазините на веригата, които в този момент са 72, ще станат 74.

" През идната година предвиждаме да открием най-малко четири търговски обекта. Очакваме над 10% растеж на оборота за 2018 ", разяснява Едвинас Волкас.

Литовският холдинг

" Максима България " е част от литовския холдинг Maxima Grupe, който управлява мрежа от над 550 супермаркета под марките Maxima (в Литва, Латвия, Естония), Aldik (в Полша), T Market (в България), както и електронен онлайн магазин за хранителни и ежедневни потребителски артикули Barbora.

През 2017 година оборотът на групата набъбна с 4.2% спрямо 2016 година и доближи 2.8 милиарда евро. Консолидираната чиста облага за 2017 година е 75 млн. евро, а вложенията в дълготрайни активи са над 70 млн. евро.

През април тази година Maxima Grupe сполучливо завърши договорката за придобиване на полската компания Emperia Holding, която ръководи веригата магазини Stokrotka с към 20% пазарен дял.

В България компанията оперира от 2005 година, като за нея работят над 1500 чиновници.

През всяка от последните три години " Максима България " регистрира двуцифрен скок на приходите от продажби, които през 2017 година доближават 221.6 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР