© Георги Кожухаров Още по темата КЗК отхвърли жалбите срещу

...
© Георги Кожухаров Още по темата КЗК отхвърли жалбите срещу
Коментари Харесай

Рокади в управата на "Булгартрансгаз"

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Комисия за защита на конкуренцията отхвърли жалбите против състезанието за съветник на газовата връзка с Гърция

Поръчката за газовия хъб " Балкан " обаче остава блокирана
11 яну 2018
Конституционен съд ще гледа делото за оставката на Делян Добрев

Председателят на Народното събрание е нарушил конституцията, като не е разгласил решението за отхвърлянето й
12 дек 2017
Българска социалистическа партия продължава офанзивата по ГЕРБ за назначения и в енергетиката

От левицата демонстрираха роднински " дрийм тийм " и в " Булгартрансгаз ", ГЕРБ контратакува за работата на брачна половинка на Корнелия Нинова в " Лукойл "
4 окт 2017
Винаги има място за старите фрагменти

ГЕРБ масирано назначава свои деятели по енергийните сдружения
23 яну 2015 За краткотрайно изпълняващ длъжността представител на " Булгартрансгаз ", след неочакваната гибел на Героги Гегов преди седмица, е избрана Таня Захариева. Тя е упълномощена да съставлява сдружението пред трети лица до привършване на стартиралата към този момент процедура в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) по желание на нов член на управителния съвет и на изпълнителен шеф на " Булгартрансгаз ".

Захариева също е член на Управителния съвет на държавната газова компания, само че е и ръководител на общинския съвет в Хасково. Тя стана известна с това, че след парламентарните избори през 2014 година се отхвърли от депутатското си място в групата на ГЕРБ при съставянето на 43-ото Народно заседание, а по-късно стана ръководител на УС на " Булгартрансгаз ". През октомври предходната година името й бе забъркано и в абсурда " кумгейт ", обвързван с назначенията на разнообразни постове на хора, близки до депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Сега Захариева е обяснила пред Дарик радио, че новият й ангажимент няма да попречи на работата в Общински съвет на града, защото била излязла в двуседмичен отпуск. Според нея краткотрайният й пост не е обсъждан с ръководителя на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев.

Междувременно досегашният шеф на ръководство " Правно " в " Булгартрансгаз " - Владимир Малинов, е определен, с решение на Надзорния съвет на компанията, за член на Управителния съвет. За да бъде вписан като подобен обаче би трябвало да бъде получено утвърждението на КЕВР. Малинов също беше забъркан от Българска социалистическа партия в абсурда " кумгейт ", защото е брачен партньор на един от членовете на Комисията за защита на конкуренцията - Георгица Стоянова.

След сформирането на новият УС, органът ще избере всред членовете си нов изпълнителен шеф на компанията. Освен Таня Захариева и новоизбрания Владимир Малинов, в УС на " Булгартрансгаз " е още Делян Димитров - различен участник в " кумгейт ". Той е брачен партньор на PR-рката на премиера Севделина Арнаудова, на чиято женитба кумува персонално Бойко Борисов. Димитров също е от Хасково.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР