© fernando zhiminaicela [Pixabay] Сто деветдесет и един лекари, медицински

...
© fernando zhiminaicela [Pixabay] Сто деветдесет и един лекари, медицински
Коментари Харесай

Голите лекари

© fernando zhiminaicela [Pixabay] Сто деветдесет и един лекари, медицински сестри и санитари бяха инфектирани с ковид в края на деня в сряда. Две лекарки изгубиха през последните дни живота си. Представителят на страната в сливенската районна здравна ревизия обаче допусна, че повода за заразяването е, че лекарите погрешно са употребили защитните си средства.

След това в обществените изказвания на мода излезе мантрата, че причина за болестта е, че COVID-19 се е трансформирал във вътреболнична зараза. Това провокира стихия от неодобрение в съсловието и лекарите започнаха да разискват по какъв начин ги упрекват, че са ранени, тъй като са на фронта.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики За всеобщото заразяване на медиците има други пояснения. В началото на рецесията шефът на Спешна помощ - София, просеше всеки ден от всеки вероятен източник защитни средства за своите екипи, до момента в който в един миг проучванията демонстрираха, че една трета от изследваните медици са се заразили. " Скафандри " и досега има единствено за екипите, които отиват при пациенти с явни признаци на COVID-19.

Останалите лекари в колите за спешна помощ и в лечебните заведения са най-вече с маски и ръкавици. И в множеството случаи никой не ги изследва дали носят вируса, най-малко не преди служителите на реда. Личните лекари получиха от страната по две еднократни маски, фармацевтите не получиха нищо. В същото време голям брой пациенти не са толкоз съзнателни, че да споделят, че са се заразили. Много от тях и не знаят. Така че, когато се прави равносметка за какво са заболели лекарите, би трябвало да се каже истината. Тя е, че заболяването е заразна, а страната беше тази, която трябваше да сътвори непоколебим ред, който да защищити тъкмо тези, които лекуват, да не боледуват. Но не го направи както би трябвало. Истината е, че този проблем се случва на всички места и даже в по-организирани страни. От най-малко седмица насам лекари от Франция и Германия се снимат полуголи, с цел да покажат, че не им доближават защитни дрехи и маски.

Притеснителното обаче е, че всеобщото заразяване на лекари там обаче беше миг по-скоро от началото на епидемията. Случващото се в този момент в България - установяването на толкоз доста гнезда в разнообразни лечебни заведения, основава риск те да провокират нова вълна на епидемията и по този начин всички старания досега да се обезсмислят.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР