© Fabian Bimmer Още по темата Рекламният пазар в България

...
© Fabian Bimmer Още по темата Рекламният пазар в България
Коментари Харесай

Financial Times отваря офис в София с технологичен екип

© Fabian Bimmer Още по тематиката
Рекламният пазар в България е повишен с 8% през 2017 година

Инвестициите в реклама доближават 370.3 млн. лева, демонстрират данните на асоциацията на информационните организации
9 май 2018
Догодина - още по-надолу

България слиза все по-ниско в класацията на " Репортери без граници " по медийна независимост
3 май 2018 Financial Times ще открие собствен офис в София през есента. Това се схваща от известие до медиите на PR организацията United Partners. В него ще работи главният софтуерен екип на FT Core, който поддържа платформите и системите, които построяват уеб страницата на компанията, като цифровите системи за абонамент, разпространяването на печатни издания и публикуването на наличие, оповестиха от Xoomworks, които са сътрудници на компанията. Освен тях FT Core работи и по платформата за данни, която дава информацията за клиентите.

Медийната група е избрала София поради комфортната локация, лесния достъп до офиса в Лондон и софтуерната работна ръка в страната, която би помогнала на екипа да се развива и пораства. Компанията ще отвори 100 нови работни места през идната година. Тя търси софтуерни инженери, бизнес анализатори и екипи за ръководство на планове и артикули. От известно време в професионалната платформа Linkedin вървят разгласи за позициите, само че инспекция сподели, че те към този момент са заети.

В България Financial Times ще работи в партньорство с консултантската и софтуерна компания Xoomworks. Новият офис ще премине напълно към медийната компания в идващите две до пет години.

Financial Times е една от водещите медийни групи за бизнес вести. Аудиторията й доближава съвсем 1 млн. души, като тя залага от ден на ден на цифрово наличие. През миналата година е записала растеж от 10% при абонаментите, като 714 хиляди от четящите изданието са с заплатен абонамент. Приходите от наличие са близо две трети от общите, което е два пъти повече спрямо преди пет години.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР