© Essam Al-Sudani Цената на петрола се понижи леко в

...
© Essam Al-Sudani Цената на петрола се понижи леко в
Коментари Харесай

Петролът с лек спад, след като скочи с 15% в понеделник

© Essam Al-Sudani Цената на петрола се намали леко в азиатската търговия във вторник, откакто приключи първия ден от седмицата с внушителния растеж от 15%. Причина за скока беше офанзивата против рафинерии и петролни уреди в Саудитска Арабия в края на предходната седмица.

Проблемите при петролните пазари породиха нови опасения за стабилността на световната стопанска система. Лекият недопечен нефт нарастна с близо 15% до над 62 $, което е най-големият дневен растеж от 2009 година Европейският бенчмарк брент приключи на равнище от малко над 68 $ за барел.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Към 10.05 часа българско време котировките леко отстъпват от върховете в понеделник – брентът с 0.78%, а лекият американски нефт – с 1.20%.

Как реагира Уолстрийт

Основните показатели на Уолстрийт завършиха със загуба, а индустриалният Dow Jones прекъсна 8-дневната си печеливша серия, като главният фактор бяха пазарните последствия от офанзивите против оборудванията на Saudi Aramco.

Акциите на самолетните компании Jet Blue Airways и United Airlines поевтиняха с по над 3%, а тези на American Airline – с 5.4%, означават в коментара си от " Елана трейдинг ". В същото време енергийните компании бяха нарастнаха след случая в Саудитска Арабия. Акциите на Devon Energy, Marathon Oil и Exxon Mobil нарастнаха надлежно с 11, 12.2 и с 1%. С близо % се повиши цената и на книжата на Chevron. Вчера американският президент Доналд Тръмп съобщи в Twitter, че Съединени американски щати могат да употребяват нефт от своите стратегически запаси, с цел да запазят пазара " добре екипиран ".

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни скъпи бумаги се намали надлежно до 1.848% и 2.318%. Инвеститорите още веднъж насочиха взор към сигурните активи и златото нарастна с 0.67% до 1498 $ за тройунция.

Погледите са ориентирани към Фед

Пазарите чакат решенията от започващото във вторник двудневно съвещание на Федералния запас. Те залагат на възможност от 90% американската централна банка да намали главната рента с 25 прочие пункта до диапазона 1.75-2%.

Подобно решение би отговаряло на политиката на " корекции в средата на икономическия цикъл ", която стартира през юли, отбелязва Marcetwatch.

Тръмп обаче още веднъж настоя за по-голямо намаляване и тласъци, като даде за образец ЕЦБ, която разгласи нов пакет в поддръжка на стопанската система на съвещанието си предходната седмица.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР