© Eric Gaillard Социалната мрежа Facebook е осигурила финансиране от

...
© Eric Gaillard Социалната мрежа Facebook е осигурила финансиране от
Коментари Харесай

Корпоративни гиганти ще инвестират в криптовалутата на Facebook

© Eric Gaillard Социалната мрежа Фейсбук е осигурила финансиране от страна на други корпоративни колоси за основаването на своята криптовалута, която ще се споделя Libra, написа Wall Street Journal. Според изданието Uber, Paypal, Visa и Mastercard ще влагат по 10 млн. $ в консорциум, който ще ръководи валутата. Парите ще бъдат употребявани, с цел да се сътвори криптовалутата, която би трябвало да влезе в употреба през идната година. Отново съгласно WSJ, Фейсбук има потребност от 1 милиарда $, с цел да сътвори разплащателната система и криптовалутата.

Очакванията са скоро към клуба да се причислят и други познати имена, като Фейсбук продължава диалозите си с неназовани евентуални вложители, разясняват източници на бизнес изданието.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Самата Libra ще бъде вързана към кошница обичайни валути, тъй че да избегне голямата волатилност, която се следи при децентрализираните криптовалути като bitcoin, ethereum и други.

Промяна на играта

За криптовалута на Фейсбук, която да се употребява за транзакции вътре в приложенията на компанията (които включват и Messenger, WhatsApp и Instagram), стана дума преди месеци. Впоследствие слуховете се оказаха истина и се чака криптовалутата да бъде оповестена публично тази седмица, а през идната година да се появи на пазара.

Фейсбук надали ще има проблем с набирането на средства за създаването ѝ, тъй като тя автоматизирано ще се трансформира в най-масовата валута – обичайната или не – в света. До нея би трябвало да имат достъп всички 2.7 милиарда дейни консуматори на услугите на приложенията на Фейсбук.

При последната конференция на компанията, F8, Зукърбърг не приказва непосредствено за криптовалутата, само че разяснява, че пращането на пари сред хората, където и да се намират по света, би трябвало да бъде допустимо най-лесно и на ниска цена. Според изтеклата досега информация криптовалутата ще може да бъде употребена освен за транзакции в приложенията на Фейсбук, само че и отвън тях в интернет.

Libra ще бъде ориентирана към аспекта, в който сегашните криптовалути значително се провалят – навлизането на процедура като разплащателно средство, а освен за търговия на криптоборсата. В момента криптовалутите рядко се употребяват за разплащане и към момента се одобряват от прекомерно стеснен брой търговски обекти.

Криптовалутата на Фейсбук няма да бъде следена нито от компанията, нито от консорциума Libra Association.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР