© Дневник Още по темата Пентакс медикъл България инвестира 8

...
© Дневник Още по темата Пентакс медикъл България инвестира 8
Коментари Харесай

Огромният хотел на Старосел

© Дневник Още по тематиката
" Пентакс медикъл България " влага 8 млн. лева в уголемение на производството си

Ръководството чака доста покачване на приходите през тази година
22 окт 2018
Концесията за летище Пловдив ще бъде прекъсната. И рестартирана след месеци

Така се отстрани вторият класиран претендент - пловдивското обединяване сред " Тракия икономическа зона " и ПИМК, които ще апелират
5 окт 2018
Пловдив 2019: В клопката на огромните фантазии

Пловдив ще бъде Европейска столица на културата през 2019 година и в града ще се проведат стотици събития. Можеше ли обаче да се случи доста повече?
19 май 2018
София си има конкуренция

Пловдив към този момент не е единствено привлекателен център за заводи, а и за обществен живот. Сега му остава да потвърди, че може да направи идващия скок в развиването си към културна и иновационна столица
12 май 2018 22 млн. лева са огромна инвестиция за всеки град в България. За село с 1000 поданици обаче са си напряко знамение. Толкова ще бъде крайната инвестиция на " Старосел инвест груп " в новия им хотел в дребното село, известно с тракийската гробница наоколо и с предходния хотел на същата група.

Така в Старосел отваря порти нов четиризвезден хотел, както и шесткилометров тръбопровод за минерална вода. Партньорите в компанията – Димитър Димитров и сдружението " Балкантабако " (соственост на кипърска компания и представлявано от Теодора Тренева), построяват " Тракийска резиденция " като нова част от към този момент съществуващия комплекс за винен и СПА туризъм. Това би трябвало да се трансформира в най-големия нов комплекс в Пловдивска област.

Мащабът

Общата застроена повърхност на четиризвездния хотел е над 20 000 квадратни метра и ще има 140 стаи и 14 първокласни студиа. " Качеството на услугите в новия ни хотел дава отговор на категория 5 звезди, само че поради наши бизнес съображения взехме решение да желаяме и получихме категория 4 звезди ", споделя Димитър Димитров. " Отначало планът ни беше за хотел с 16 500 кв.м, само че след това добавихме още капиталови средства, с цел да надхвърлим 20 000. "

Строителството е почнало още на 1 септември 2016 година и към този момент се посрещат първите посетители, споделя Димитров, капиталов сътрудник в " Старосел инвест груп ". Двамата съдружници са вложили в плана главно свои средства, само че също по този начин имат и банкови заеми, които би трябвало да бъдат изплатени за период от 5 до 6 години. Димитър Димитров обаче е уверен, че компанията ще възвърне инвестицията си още след 4-4.5 години.

Концертен туризъм

Инвеститорите стартират проектирането с концепция да създадат огромна конферентна зала за бизнес срещи, конгреси и други събития, тъй че в нея да могат да се съберат на едно място до 450 души. Малко по-късно поражда концепцията залата да бъде такава, че в нея да може да се възроди фестивалът " Златният Орфей ". Това обаче не може да стане, в случай че залата не е акустична. Така че инвестицията нараства още и комплексът в Старосел ще има специфична зала за концерти, за кино, за конгреси и даже за сватби, с 450 седящи места.

Акустичният план на залата е дело на инж. Георги Хлебаров и към този момент е закупена отлична озвучителна техника, тъй че тук ще могат да концертират музиканти, изпълняващи всевъзможен тип музика - от класическа музика, през джаз до модерна. Залата ще бъде подготвена към 20 октомври, а двамата вложители към този момент обмислят кой ще концертира пръв в нея след откриването й.

Но вместо " Златният Орфей " тук ще търсят нещо ново – фестивал, обвързван с траките. Старосел въпреки всичко е различим като ранно тракийско средище и това предопределя създаването на бъдещия фестивален формат. Освен огромната зала в новия хотел " Тракийска резиденция " има още 5 конферентни зали с потенциал от 12 до 40 души, както и огромен ресторант с 450 места.

Услуги допълнително

Инвеститорите са решили, че досегашният потенциал на минералната вода няма да бъде задоволителен, с цел да развият още своя СПА бизнес. В комплекса се построяват нови 3 басейна, както и места за воден отдих и възобновяване с обща повърхност над 3000 квадратни метра. Затова влагат в допълнение над 2 милиона лв. във водопровода до минералните извори в прилежащото село Красново, което е известно с качествата на своята вода.

" Целта ни е да запазим температурата на водата, която в извора е 54 градуса по Целзий, а в Старосел ще доближава на 48 градуса. Много огромно внимание и средства отделяме в новата ни зона за винени лечения – винен пилинг, лечения с екстракти от вино и винена тиня. Идеята ни е до 3 години да станем водач във винотерапиите в България и на Балканите ", заключи Димитър Димитров. До новия хотел " Тракийска резиденция " ще могат да кацат и хеликоптери.

Статията е част от специфичното издание " Капитал Градове: Пловдив ", което е подарък за всички, закупили вестник " Капитал " в интервала 19-25 октомври.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР