© Digitalk 2019 ПрофилДжеф Хофман e сериен предприемач, участвал в

...
© Digitalk 2019 ПрофилДжеф Хофман e сериен предприемач, участвал в
Коментари Харесай

Не парите, а правилният екип е най-оскъдният ресурс в един млад бизнес

© Digitalk 2019 Профил Джеф Хофман e сериен бизнесмен, взел участие в основаването на колоси като Priceline.com (Booking.com) и uBid.com. Лектор на голям брой софтуерни конференции и събития. В борда на шефовете е на редица компании в Съединени американски щати, Европа, Южна Америка и други Като бизнес специалист постоянно е канен във CNN, Bloomberg News, Fox Business, CNBC и други Автор е в издания като Forbes, Inc., Time, Fast Company, Wall Street Journal и други Отделно е продуцирал филми в Холивуд - с бюджет от 1.5 млн. $ Cabin Fever осъществя доходи от над 30 млн. $. Също по този начин е продуцирал джаз албум с премия " Грами ", телевизионно шоу и други Хофман ще бъде един от лекторите на тазгодишното издание на конференцията DigitalK, проведена от " Капитал " и фондовете LAUNCHub Ventures и NEVEQ. Тя ще се организира на 30 и 31 май в Sofia Event Center.
Ако трябваше да дадете единствено един съвет на предстоящ бизнесмен, какъв щеше да бъде той?
Уверете се, че решавате същински проблем. Твърде доста започващи компании основават артикул, който се надяват, че хората желаят, вместо да излязат от офисите си в действителния свят и да следят действителни проблеми, за които хората са подготвени да заплащат, с цел да бъдат решени.

Хората раждат ли се с бизнес умения, или такива се построяват?
Смятам, че и двете неща са правилни. Хората с бизнес умения стават такива посредством усвояване на всевъзможни уроци: от ментори, книги, публикации, други бизнесмени, университети и така нататък Но готовността да поемат опасности и характерът да са водачи са личностни черти, които някои хора имат в своята ДНК, а други просто нямат.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Как екипът зад priceline.com стигна до концепцията и по какъв начин изградихте компанията толкоз бързо?
Идеята и истинската интелектуална благосъстоятелност за priceline.com (известна като Booking.com в по-голямата част на света - това е една и съща компания) идва от основателя й Джей Уокър. Джей събра екип в Priceline (бях един от тях), който да реши по какъв начин най-добре да използван релативно новата тогава технология на интернет за решение на големия световен проблем за разкриване и запазване на евтини пътувания. Екипът разрасна бързо компанията, тъй като тя в действителност е онлайн логаритъм, а не просто физически бизнес.

Кои са главните компликации за един бизнесмен, който развива компания, към този момент има пазар, само че не и нужния опит?
Има две съществени компликации, които множеството започващи компании срещат при разгръщане на бизнеса си. Първият е построяването на верния екип. Парите (финансирането) не са най-оскъдният запас - човешкият гений е. Отнема доста време и упорита работа, с цел да се обкръжите с хора, които са по-умни от вас, по-късно да ги овластите, а след време и да можете да ги пуснете да си тръгнат, с цел да отнесат част от бизнеса и да го разраснат. Втората компликация е в маркетинга - да предадеш вярното обръщение на подобаващата публика. Стартиращите компании би трябвало в действителност да се концентрират върху това кой е най-хубавият клиент за техния артикул и по-късно да схванат по какъв начин най-добре да привлекат вниманието на този съответен клиент.

Постигнали сте триумфи и в шоубизнеса. Колко друг е той по отношение на по-традиционните промишлености? Голямата загадка е, че НЕ е толкоз друг, колкото всички споделят. Много хора в музикалната и филмовата промишленост не съумяват да докарат песните и филмите си до пазара, тъй като са хора на изкуството, а не предприемачи. Аз в никакъв случай няма да изляза на сцена, с цел да пея, и по същия метод артисти и режисьори не трябва да се пробват да ръководят бизнес. Ключът е да обедините дружно актьори и предприемачи в една компания - и тъкмо това направихме. Ние гледахме на песента или кино лентата като на всеки различен артикул - всеки артикул, който създавате, би трябвало да дефинира своята целева публика. След като го създадете, той би трябвало да се хареса на тази публика, а по-късно е нужно да се продава и промотира този артикул дейно на тази публика. Бяхме сполучливи, тъй като прилагахме правилата на дисциплинираното предприемачество и в развлекателната промишленост.
Повече за програмата и лекторите можете да научите на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР