© DHL Още по темата Рапидо ще е партньор на

...
© DHL Още по темата Рапидо ще е партньор на
Коментари Харесай

DHL откри новия си логистичен център в София

© DHL Още по тематиката
" Рапидо " ще е сътрудник на DHL при доставката на пакети от и за Европа

През мрежата на международната компания българският пощальон ще обезпечи достъп на онлайн търговци до над 20 пазара
4 сеп 2017
Полетът на карго превозвачите

Най-големи растежи на приходите регистрират фирмите, пренасящи товари
9 яну 2017
Първа писта

DHL Express ще се реалокира в нова, особено издигната за нея база покрай пистата на летище София
24 ное 2016 DHL Express откри публично своя нов логистичен парк. Той се намира в непосредствена непосредственост до Терминал 2 на летище София. Инвестицията в него е 10 млн. евро. Автоматизираната система на склада разрешава сортирането на 3000 колета на час, като това доста ще форсира работата на куриера по импорт и експорт на доставките.

Технологично складът е оборудван с последно потомство поточни линии, системи за разчитане на баркодове, инспекция на тегло и размери и така нататък, оповестяват от компанията. В базата ще работят над 300 чиновници. А повода за инвестицията в новия логистичен център са възходящите размери, които компанията обработва.

Историята на склада

Новата складова база е ситуирана на повърхност от над 10 000 кв. метра. За плана се знае от няколко години, като желанието на куриера беше да реалокира офиса и логистичния си център от базата си край летището в непосредствена непосредственост до пистата и до въздушния превоз, защото главната част от бизнеса й идва от интернационалните колета и в по-малка степен от вътрешния куриерски пазар.

Партньор на " Ди Ейч Ел експрес България " e " България ер меинтенанс ", благосъстоятелност на " Бългериан еъруейз груп ", в която е съсредоточен авиационният бизнес на " Химимпорт ". Дружеството е основано в края на 2014 година, като в него са апортирани парцели от " България ер " и " Хемус ер ". Между " Ди Ейч Ел експрес България " и " България ер меинтенанс " беше подписан контракт за наем, като материалният интерес на договорката беше 15.8 млн. лева Складът е построен на правилото build to suit, т.е. особено за потребностите на DHL Express.

И още в България и по света

По думите на Румен Иванов, шеф на " Ди Ейч Ел Експрес България ", такива автоматизирани системи за обработка на колета има в над 100 страни в света, като сега компанията влага в над 40 плана световно. Със системи, сходни на тази в София, компанията разполага в Лайпциг, Брюксел, Ийст Мидландс, Бергамо, Синсинати, Хонконг.

Освен в склада до столичното летище, компанията е вложила още и в районната си мрежа, като за интервал от три години е обновила офисите си в Пловдив, Бургас, Монтана и Велико Търново.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР