© Dado Ruvic Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване С цели

...
© Dado Ruvic Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване С цели
Коментари Харесай

Рекорден ръст при криптовалутите, Bitcoin е на 10-месечен връх от 7500 долара

© Dado Ruvic
Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
С цели 29% се е нараснала цената на водещата цифровата валута през последната седмица и за първи път от началото на август 2018 година е към 7500 $. От началото на май, когато цената на Bitcoin беше 5200 $, растежът е 44%. Подобен скок означават и останалите водещи криптовалути, като общата им пазарна капитализация надвиши 224 милиарда $ - най-високото от 23 септември 2018 година насам.

Докато през предходната година придвижванията на цените при цифровите валути бяха подбудени най-често от разнообразни регулаторни решения, анонси за нови планове и партньорства или информации за хакнати сметки и обири на монети, в този момент сходна обязаност липсва. Към момента наподобява, че огромният растеж е подбуден най-вече от пазарното държание на търговците - преминавайки няколко основни ценови равнища на опозиция, купувачите станаха доста повече от продавачите.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък 120% облага

За последните три месеца Bitcoin е генерирал невероятната рентабилност от 120% - при започване на февруари цената му беше малко под 3400 $. Какво стои зад този растеж обаче не е напълно ясно. Някои пазарни анализатори показват, че 100-дневната междинна стойност е над над 200-дневната такава, което е известно като " златен кръст " и допуска навлизането в бичи пазар. Други пък оповестеното изследване на Fidelity Investments, съгласно което 47% от институционалните вложители към този момент считат, че криптовалутите са добър актив за вложения, а 22% от тях към този момент имат някаква криптовалута.

Показателно е, че растежът в цената на Bitcoin продължава макар изнесената информация за кражба на цифрова валута за 40 млн. $ от водещата криптоборса Binance.

Рекордна търговия

Повишаването на цените засилва трейдърите и дневните размери на търговията с цифрови валути доближиха рекордно високи равнища. За 11 май съгласно investing.com са били обменени монети за над 93 милиарда $. Това е с 30% над търговията по време на нервността по криптовалутите в края на 2017 година, когато цената на Bitcoin приближи 20 хиляди $. За съпоставяне от май 2018 година до февруари 2019 година пък размерът на търговията се движеше сред 10 и 20 милиарда $. Това, съгласно разнообразни специалисти, е сигнал, че след години и половина към бранша се насочват нови вложения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР