© Dado Ruvic Технологичният гигант Facebook е избрал офиса си

...
© Dado Ruvic Технологичният гигант Facebook е избрал офиса си
Коментари Харесай

Facebook ще започне работа по плащания в WhatsApp

© Dado Ruvic Технологичният колос Фейсбук е избрал офиса си в Лондон за център на разработките си към разплащания посредством чат приложението WhatsApp, написа Financial Times. Планът е главен за разрастването на Фейсбук отвън прецизно обществената му активност. Компанията разгласи желанията си за създаване на опция за онлайн разплащания по време на годишната си конференция F8 през предходната седмица.

WhatsApp има общо 1.5 милиарда дейни консуматори из целия свят, което я прави задоволително огромна за проби. Новината е добра и за самия град Лондон, за който има опасения, че ще загуби статута си на хъб за компании за финансови технологии, откакто страната напусне Европейския съюз. Освен в Лондон компанията ще наеме и по-малък екип за офиса си в Дъблин.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Далеч от Съединени американски щати

Фейсбук избира Англия за новия си план, тъй като приложението е доста по-популярно в страната, в сравнение с в Съединени американски щати. Освен това в Лондон работят и доста разработчици от друг генезис, което е значимо за компанията, тъй като приложението се употребява из целия свят и е изключително известно на азиатските пазари като Индия.

Миналата седмица Марк Зукърбърг, създател и изпълнителен шеф на Фейсбук, разгласи, че мобилни разплащания през WhatsApp ще са вероятни на няколко пазара до края на тази година, като първичните проби ще бъдат точно в Индия.

" Разплащанията са един бранш, в който имаме опция да опростим. Смятам, че пращането на пари би трябвало да е толкоз елементарно, колкото и да изпратиш фотография ", разяснява той по време на конференцията F8.

Огромни последици

Все още не е ясно по какъв начин тъкмо би ставало изпращането на пари през приложенията на Фейсбук, каква ще бъде ролята на банките, какви ще са интернационалните такси и други детайлности. Със своята мрежа от общо 2.7 милиарда консуматори обаче компанията сигурно ще промени промишлеността, като най-вероятно, в случай че планът е сполучлив, той бързо ще бъде клониран и измежду другите приложения на компанията – Фейсбук, Messenger и Instagram.

По-рано през годината се заприказва и за криптовалута, разработвана от Фейсбук за прилагане вътре в приложенията на компанията. По време на конференцията F8 представителите на софтуерния колос не приказваха по тази тематика и към момента няма удостоверение за сходни проекти. В случай че такива има обаче, валутата на Фейсбук автоматизирано би се трансформирала в най-масовата в света.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР