© Dado Ruvic Приходите на шведската компания за стрийминг Spotify

...
© Dado Ruvic Приходите на шведската компания за стрийминг Spotify
Коментари Харесай

Spotify отчете загуба въпреки ръста на потребителите

© Dado Ruvic Приходите на шведската компания за стрийминг Spotify са нарастнали с 24% през последното тримесечие на 2019 година Отчетеният годишен растеж е вследствие на нарастването на платените абонаменти, които доближават най-високото си равнище в историята на компанията. Въпреки това през същото тримесечие е регистрирана оперативна загуба от 77 млн. евро, оповестява Financial Times.

Платените абонаменти в Spotify нарастват с 11 млн. през последните три месеца на предходната година, което е много над прогнозите за 9 млн. Крайният резултат за годината е 124 млн. клиенти в световен мащаб. Компанията сполучливо притегля вниманието на новите консуматори основно посредством оферти за безвъзмезден експериментален интервал, промоционални предложения за нови и завръщащи се клиенти и празнични промоции.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Общият брой консуматори със и без абонамент набъбна на 271 млн., с 6 млн. повече от предстоящото. Шведската компания поддържа водещата си позиция измежду конкуренцията. Резултатите на Spotify надвишават тези на компании, осигуряващи сходни услуги. Amazon неотдавна заяви, че потребителите й са 55 млн., до момента в който тези на Apple доближиха 60 млн. предишното лято.

Благодарение на нараствания интерес, приходите на компанията през тримесечието са достигнали 1.86 милиарда евро, което съставлява 24% растеж по отношение на регистрираните 1.5 милиарда евро година по-рано.

Нова подкаст услуга

Представители на компанията споделят, че чакат оперативна загуба и през новата година, само че също по този начин настояват, че 2020 година " ще бъде година на вложенията ". Търсейки спомагателни способи да се разграничи от съперниците, Spotify прибавя излъчването на подкасти към услугите си. Компанията към този момент е придобила стартъп подкастите Gimlet Media, Anchor и Parcast. Предстои пазаруването на медийната група The Ringer, учредена от някогашния състезателен публицист Бил Симънс, написа New York Times.

" Прекарахме последните няколко години в построяването на мултимедийна цифрова компания за спорт и поп просвета от международна класа и имаме вяра, че Spotify може да ни издигне на ново равнище ", споделя Симънс за договорката.

Очаква се растежът на абонаментите на Spotify да продължи през 2020 година Вътрешните прогнози за първото тримесечие на годината са сред 126 млн. и 131 млн.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР