© Dado Ruvic Още по темата Следващото поколение блокчейн Платформата

...
© Dado Ruvic Още по темата Следващото поколение блокчейн Платформата
Коментари Харесай

Bitcoin се срина до рекордно дъно за годината

© Dado Ruvic Още по тематиката
Следващото потомство блокчейн

Платформата с българско присъединяване Aeternity създава блокчейн инфраструктура, която да надгради bitcoin и ethereum
9 ное 2018
Bitcoin Cash стигна двумесечен връх
5 ное 2018
Рязък спад в цената на Bitcoin
29 окт 2018
Криптоборсите в Япония ще се саморегулират

Местната власт прекатурва метода си към този бранш, като го оставя самичък да дефинира разпоредбите, по които ще действа
25 окт 2018 Водещата цифрова валута Bitcoin загуби внезапно над 14% от цената си и през днешния ден се търгува на равнище от 5560 $. Това е освен най-ниската стойност за 2018 година, само че и повече от 12-месечно дъно. За последно Bitcoin се продавал под 5600 $ при започване на октомври 2017 година Понижението се случва след интервал от над два месеца, в които цифровата валута беше извънредно постоянна към равнището от 6500 $. Към момента няма ясна причина за внезапния спад в цената. Възможно пояснение може да се търси в наближаващия завършек на годината и желанието на доста вложители да продадат закупените си предишния ноември цифрови монети, с цел да излязат въпреки всичко на някаква облага.

Подобно отрицателно придвижване се следи при всички съществени криптовалути. Със спад от близо 15% Ethereum пък се върна на равнищата си от юли 2017 година - към 178 $. Към момента пазарната капитализация на тази монета е 18.13 милиарда $ и е по-ниска от тази на Ripple - 18.24 милиарда $. Двете монети и преди са си разменяли втората позиция, само че това се е случвало поради мощно повишаване на цените на Ripple, които в този момент се намаляват по-бавно от тези на Ethereum - единствено с 10% до 0.46 $.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Общата пазарна капитализация на цифровите валути също слезе до рекордно за последната година равнище от 180.8 милиарда $. За последно този индикатор е имал толкоз ниска стойност през октомври 2017 година, преди да стартира взривът на криптомонентите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР