© Charles Platiau През 2018 г. L`Oréal е представила на

...
© Charles Platiau През 2018 г. L`Oréal е представила на
Коментари Харесай

L`Oréal с амбициозна програма за намаляване на екологичния отпечатък

© Charles Platiau През 2018 година L`Oréal е показала на пазара над 8000 нови продукта, като 79% от тях са с усъвършенствани продуктови формули, водещи до понижаване на екологичния отпечатък. Целта е до 2020 година това да обхване всички артикули, заяви на специфична конференция Ана Панайотович, управител на плана " Споделяме хубостта с всички ", целящ цялостна промяна на компанията към по-отговорен и резистентен бизнес модел.

За цялостна въглеродна индиферентност

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Козметичната корпорация е съумяла да понижи със 77% излъчванията на въглероден диоксид от своите фабрики и дистрибуторски центрове през предходната година спрямо 2005 година Освен това регистрира 48% по-ниско ползване на вода, 37% по-малко генерирани боклуци и нула % боклуци за депониране. Това е направено в интервал, в който продукцията ни се усили с 38%, означи Ана Панайотович. Плановете за 2025 година са всички индустриални, административни и проучвателен бази на L`Oréal да реализират цялостна въглеродна индиферентност.

До 2020 година корпорацията възнамерява да оцени екологичния и обществения профил на всички свои артикули и да направи тази информация обществено налична, с цел да даде опция на потребителите да вършат осведомен избор, когато пазарят.

Пак до 2020 година козметичната компания възнамерява да даде опция на над 100 хиляди души в неравностойно състояние да получат достъп до претовареност. До края на 2018 година такава поддръжка за работа към този момент са получили 63 584 души.

Друга цел, която би трябвало да бъде реализирана също до 2020 година, е 100% от стратегическите снабдители на L`Oréal да вземат участие в нейната стратегия за резистентност. За тази цел групата е създала двустранен метод: да избира снабдители въз основа на техните екологични и обществени резултати и да им дава принадлежности за образование.

" За дамите в науката "

В България компанията реализира няколко локални обществено виновни начинания. " За дамите в науката " е стратегия, основана през 1998 година в партньорство с ЮНЕСКО. За осем издания в България 21 българки с истински научни хрумвания към този момент са наградени със стипендии с общ размер над 100 хиляди евро. Кандидатстването за тази година е до 30 април.

" Капачки за усмивки " се извършва взаимно с " dm България " от март 2018 година Досега са събрани и предадени за преработване над 13 тона капачки, с чиято помощ е закупена инсталация за Специализираната болница по детски заболявания в София, заяви Валерия Гущерова-Бойчева, маркетинг управител на " dm България ".

Citizen Day е световна доброволческа акция на L`Oréal, която се провежда всяка година, с цел да подтиква персоналната ангажираност на чиновниците към обществено значими дела. Това е един работен ден в годината, в който българският екип непринудено поддържа локална идея - да вземем за пример
засаждане на дървета, разчистване на обществени места, оказване на поддръжка на приемни фамилии и на деца, лишени от наставнически грижи, възобновяване на паркове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР