© Булавто Г-н Лефтеров, вашата компания стартира през 1993 г.

...
© Булавто Г-н Лефтеров, вашата компания стартира през 1993 г.
Коментари Харесай

Петър Лефтеров: С емоция и любов движим бизнеса напред

© Булавто Г-н Лефтеров, в ашата компания започва през 1993 година От тогава до през днешния ден се превръщате в водач в автомобилния бранш в България – кои съгласно вас са основните моменти в развиването на " Булавто " ?

Да станеш водач в даден бранш е развой, дълъг път. Докато вървиш по него, се случват неща, които те карат да вземаш значими решения. Едното от тях е да стартираме да построяваме сервизи в цялата страна, да " покрием " огромните градове и колкото може повече от дребните. Това даде опция продуктите и услугите ни да бъдат налични за всички клиенти в България. Това беше осъзнато, стратегическо решение, взето още през 1993 година
Фирмата стартира активността си с продажби и сервиз на леки коли. Ключово решение за " Булавто " беше навлизането в сегмента на тежкотоварните коли, рейсовете и профилираната техника. Това е комплициран и огромен бизнес, който дава отговор на визията ни за развиване, а решението за създаване на сервизна мрежа спомогна това бързо да се случи.
Ключови във всяко отношение са моментите, свързани с избор на сътрудници, с които да развиваш бизнеса си. Ford Trucks е един от тях.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики През 2016 година достигате ново равнище, като представяте за България Ford Trucks. Какви бяха упованията в и към този миг?

Една американска компания с 56-годишна история, която е решила да стъпи на европейския пазар, приказва за огромен капацитет за развиване. За " Булавто " това партньорство е предизвикателство и отговорност. Очаквах визията и полезностите ни да съвпаднат, с цел да развием дружно марката в България, и съм доста благополучен, че това се случи. В качеството си на вносител за България единствено за една година открихме пет търговско-сервизни центъра. Те са доста значима част от мрежата на Ford Trucks в Европа заради основното географско разположение на България. Бъдещите ни проекти включват разширение на мрежата, като следва отваряне на търговско-сервизен център в Русе.

Вие и в ашият екип сте обединени към няколко взаимно свързани пристрастености: коли, скорости и сервизно обслужване по най-хубавия метод. Какво ви костваше това като управител?

Когато заниманието ти стане бизнес, доста бързо привличаш хора със сходни пристрастености като твоите. С това обаче не се изчерпва образуването и развиването на моя екип. Това ми коства нормалните неща за всеки управител – време, доста самообладание, финансови средства. Общата страст и обич към колите обаче постоянно си остава една здрава нишка, към която градим връзките си и дружно движим напред бизнеса.

Фотограф: Булавто
Сега излизате на пазара с нов, дълго чакан артикул - F-MAX, спечелил голям брой награди и оценки. Какви са упованията ви за неговото позициониране?
Благодарение на нашия сътрудник имаме кабина, създадена по американски стандарти – най-голямата, най-комфортната и най-красивата на пазара. Това е мнението освен на експертите, само че и на многото водачи, които я тестваха, както и на тези, които към този момент закупиха и употребяват F-MAX. От друга страна, притежателите се радват на ниски експлоатационни разноски. За нашия бизнес това е основен фактор.

Какви са съответните преимущества на F-MAX, които ще са от изгода за българския бизнесмен?
F-MAX e с мощно сърце от 500 к.с., моторът е създаден особено от завода и е с невисок разход на гориво. Кабината е голяма, интерфейсът е съвременен и комфортен за прилагане, има окачване с 4 самостоятелни въздушни възглавници, които обезпечават извънреден комфорт при шофиране. Вътрешният дизайн и организацията в кабината са необикновено комфортни, заимствани са от най-върховите технологии в самолетостроенето.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР