© Анелия Николова Още по темата Сапунени мехури, хляб и

...
© Анелия Николова Още по темата Сапунени мехури, хляб и
Коментари Харесай

APCO Worldwide ще обслужва международната комуникация на българското председателство

© Анелия Николова Още по тематиката
Сапунени мехури, самун и рози

Културната стратегия за председателството на България на Съвета на Европейски Съюз провокира вълна от неодобрение и подозрения
18 дек 2017
Къде ще би трябвало да лавира България

Големите въпроси, по които българското председателство ще търси компромисни решения
15 дек 2017 Една от най-големите самостоятелни PR организации в света APCO Worldwide ще дава отговор за интернационалната връзката на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Тя беше определена след извършена социална поръчка от Министерството на външните работи на стойност 500 хиляди лева, като организацията беше единственият участник. Тя е предложила оферта за 475 хиляди лева, a продължителността на контракта за осъществяване на връзката е седем месеца - от 1 януари до 30 юли 2018 година

APCO Worldwide е учредена във Вашингтон, само че връзката на българското председателство ще се управлява от екип в централата на компанията в Брюксел, отпред с Николас Уайт, старши шеф на белгийския клон. Сред главните отговорности на PR организацията ще бъдат правене на идея за връзката, образуване на събития, показване на водещи фигури от екипа на председателството и образуване на пътувания на публицисти от задгранични медии в България. Компанията ще би трябвало още да създаде основни послания и да изготви механизъм за съгласуваност и връзка с представителите на българското председателство и българските институции.

От обявлението на поръчката излиза наяве още, че връзката ще бъде ориентирано главно към политически групи в Европейски Съюз, европейските институции, неправителствени организации и други експертни групи.

Международната PR организация не за първи път ще обслужва връзката на хазаин на председателството на Европейски Съюз. " Капитал " беседва със старши шефа на APCO в Белгия Николас Уайт, който разяснява, че организацията е обслужвала връзката на гръцкото председателство, както и е работила с редица корпоративни и държавни клиенти от Източна и Югоизточна Европа. В България компанията ще се придържа към тактиката на външното министерства и ще обслужва събитието отдалечено от европейските си офиси, споделя още Уайт. Не е извънредно председателството да потърси спомагателна поддръжка за връзката на събитието

Николас Уайт, старши шеф на белгийския клон на APCO Worldwide

Как разбрахте зa опцията за информационно обслужване на Българското председателство отвън страната? Правителството свърза ли се с вас или вие се обърнахте към тях?

- Това беше обществен търг, оповестен по обичайния метод, за който APCO подаде сполучливо предложение.

Какво нормално се включва в такава услуга и каква посока ще развиете връзката?

- Всичко е разказано в документите, оповестени на уеб страницата на външното министерство. Нашият мандат включва показване на председателството посредством образуване на конференции, изявленията, журналистически пътувания, неофициални срещи и други типове конгреси, както и образуване на характерни изявления и изявленията, визити на публицисти в България, онлайн връзка и акции и други публични събития.

Работили ли сте по други ръководи и това нормални за вас планове ли са? Колко хора ще работят по този план?

- APCO поддържа гръцкото председателство на Европейски Съюз през 2003 година и има богат опит с корпоративни и държавни клиенти от Източна и Югоизточна Европа. Не е извънредно председателството да потърси спомагателна поддръжка за връзката на събитието, изключително в случай че става дума за първо председателство. Провеждането на председателство е огромно напрежение за вътрешните запаси на държавното управление, за план, който няма да бъде още един за още 13 или 14 години.

Имаме общо 190 души в европейските ни офиси, 40 в офиса ни в Брюксел. Не всички от тях ще бъдат ангажирани в работата ни с България, тъй като тя ще зависи от характерните потребности.

Какво е главното обръщение или концепция, които желаете да се разпространявате?

- Ние поддържаме задачите на българското председателство за реализиране на сигурна, постоянна и солидарна Европа посредством засилен консенсус, конкурентоспособност и доближаване.

От какво зависи сполучливото привършване на плана, по какъв начин ще измерите резултатите?

- Спецификите явно са въпрос на персонална полемика с нашия клиент, само че крайната ни цел е да помогнем на българското председателство да комуникира своите цели и достижения.

Не е ли късно за тази връзка, защото председателството стартира по-късно по-малко от месец?

- Въобще не. Вероятно не е било допустимо публикуването на оферта доста по-рано, като се има поради политическата рецесия, която продължи до май. Но в реалност доста от подготвителните работи бяха към този момент готови от екипите във външното министерство и от министерството на европейското председателство, дружно с останалите министерства. Щастливи сме и сме горди, че се причисляваме към тяхната работа, с цел да създадем българското председателство на Европейски Съюз сполучливо.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР