© Анелия Николова Още по темата Парламентът прие на първо

...
© Анелия Николова Още по темата Парламентът прие на първо
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов е неразделим от Пеевски

© Анелия Николова Още по тематиката
Парламентът одобри на първо четене закона " Пеевски " за КТБ

Гласуването е минало с гласовете " за " на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Обединени патриоти "
17 яну 2018
Кой опасява публицистите

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски редовно употребява медиите си за офанзива против самостоятелни издания, малките екрани и публицисти. Тази седмица си набеляза Светослав Иванов от bTV
16 яну 2018 Днес в Европарламента Борисов е споделил: " Тези наши другари, които стачкуват, те ми бяха и съдружни сътрудници, те се разделиха на изборите на три партии и не можаха да влязат в Народното събрание единствено преди шест месеца, те са нашият най-естествен сътрудник – аз не съм им отговорен, че се разделиха на три, не съм отговорен, че завоювах изборите, и то при държавно управление на определения от социалистите президент ".
В същото това време, в БГпарламента ГЕРБ поддържа следващия законопроект на Пеевски-Цонев.
Нека сме наясно: Борисов има един единствен " натурален сътрудник " и " другар " и това е Пеевски

Те са неразличими и неразделими - в политически, бизнес и биографичeн проект.

Имаме ръководство, което пропилява най-хубавото време за промени от 2009 година насам. Няма нито визия, нито воля да реши нито един дълготраен проблем на страната. Тандемът Борисов-Пеевски всекидневно поругава съществени цивилен свободи и демократични институции.

Не единствено няма промяна на правосъдната власт, само че и построяват паралелни и още по-репресивни структури.Не единствено няма промяна на прокуратурата, само че сега пазарят идващия Цацаров.

Не единствено няма излекуване на банковия бранш и независимостта на Българска народна банка, с цел да влезем в Еврозоната и Европейския банков съюз, само че Централната банка е в явна взаимозависимост и се създадават нови и нови КТБ-та.

Не единствено не търпят свободни медии, само че трансфораха публичната Българска национална телевизия в Канал 3.

Не единствено не основават среда за привличане на вложения, само че правото на благосъстоятелност става все по-несигурно.

Не единствено няма изчистване на енергетиката и отвод от Гоцевия огромен шлем, само че ни накисват във все по-голяма взаимозависимост от Путин.

Целувките на Юнкер в никакъв случай няма да заместят нужните промени. Без промени България в никакъв случай няма да бъде уважавана, тъй като всички знаят какъв брой е корумпирана; България няма да бъде призната в Шенген или да стане действителна част от бъдещата обща Европейска сигурност, тъй като ни нямат доверие; България в никакъв случай няма да бъде действителен водач на Балканите, тъй като освен че не може да бъде образец за подражателство, а продължава да бъде най-яркото увещание, че в Европейски Съюз не трябва да се одобряват корумпирани и подвластни страни.

Заради всичко това, хората стачкуват с апели за оставка. И те единствено ще стават по-силни.
Създадохме " Да, България! " тъкмо с цел да очертаем алената линия сред това отровно статукво и смяната и с цел да гарантиране, че няма да бъдем смокинов лист, зад който да се крие партньорството на Борисов с Пеевски.

Усилено построяваме политически съюз с другите партии от демократичната общественост, с цел да има действителна опция на това нездравословно ръководство. Нашата цел е ясна - да отворим вратата за същински промени, възобновление на българската държавност и народна власт и стабилно икономическо развиване.

Като първа стъпка това изисква тандемът Борисов-Пеевски да слезе от политическата сцена, с цел да можем въобще да почнем диалог за действителни промени. За никакви партньорства без осъществяването на това изискване не може да става дума.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР