© Анелия Николова Още по темата Накъде завива БСП Корнелия

...
© Анелия Николова Още по темата Накъде завива БСП Корнелия
Коментари Харесай

Хлъзгавите червени мечти

© Анелия Николова Още по тематиката
Накъде завива Българска социалистическа партия

Корнелия Нинова уточни като допустима посока пътя на Вишеградската четворка
27 юли 2018
Българска социалистическа партия поема курс към " промяна на системата "

Новата " Визия за България " на социалистите предстоящо предлага повече държавен надзор и нападна " джендърите "
21 юли 2018 Сигурно доста политици са се изкушавали да обобщят резултатите от социологическите проучвания от последните месеци и да трансфорат в политически послания отговорите, които събират повече от 50 % утвърждение. На доктрина при равни други условия това би означавало автоматизирано да трансфорат националната обич в победа на последващи избори. Ако беше толкоз елементарно, Волен Сидеров от дълго време щеше да е министър председател. В една по-сложна структура, каквато е политическият живот, това не става по този начин. И популярност богу.
Затова пътят, по който е поела водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова - да обещае на гласоподавателите живот като във Вишеградската група, да изтрие страховете им поради рисковете от приемането на еврото и да сложи под подозрение посоката, в която България върви, единствено тъй като това се харесва съгласно някои проучвания, не наподобява да води към победа против ГЕРБ. Стремежът да се смени системата може и да е законна цел, само че в случай че това минава през национализация, ограничение на свободите и по-малко Европа - повече Русия, цената е непостижимо висока. За политик с искания да ръководи страната Корнелия Нинова не е изцяло откровена какво предлага на обществото.

Ако пък преследва краткосрочна цел - победа на евровота и на последвали парламентарни избори с концепцията, че, един път във властта, ще откри не една опция за оттегляне от обещаното, ще реализира нещо, само че съдбовно - ще погребе остарялата дама. Така че - внимавайте какво си пожелавате. Популизмът е черна писта за опитни слаломисти.

Междувременно, до момента в който пристигна време за революции, Нинова и депутатите социалисти могат да се концентрират в противостоенето на лобистки закони, които в последно време са в обилие и които макар цялата им увереност, храброст и жар проспаха.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР