© Анелия Николова Още по темата Наближава крайният срок за

...
© Анелия Николова Още по темата Наближава крайният срок за
Коментари Харесай

Печалбата на "БТВ медиа груп" нарасна с 85% през третото тримесечие

© Анелия Николова Още по тематиката
Наближава крайният период за кандидатстване в рекламния конкурс Effie

Трима от членовете на журито със препоръки за подготовката на сполучлива поръчка пред " Капитал "
18 окт 2018
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (16 октомври)

Красимир Гергов към този момент държи 75% от основаната в Будапеща организация 1080p; Николай Караджов става шеф на Saatchi&Saatchi, а Петър Кесерджиев основен креативен директор; Мрежата за цифрова реклама Httpool стана сътрудник на Фейсбук за България и други
16 окт 2018 Двуцифреният растеж на облагата на " БТВ медиа груп " продължава и през третото тримесечие на 2018 година дружно с плавното нарастване на приходите. Това стана ясно от формалния доклад на компанията майка на българската група - Central European Media Enterprises (CME), в която максимален акционер е американският телекомуникационен колос AT&T. Въпреки това бизнесът на сдружението в България продължава да регистрира най-ниски резултати спрямо останалите страни, където CME оперира, а точно Румъния, Словакия и Чехия.

Отново растеж на облагата

Приходите на " БТВ медиа груп " през третото тримесечие на годината са в размер на 16.3 млн. $, което е с 2.4% повече в съпоставяне със същия интервал 2017 година, като се вземат поради разликите във валутните курсове. От тях 10.2 млн. $ са от телевизионни реклами, а 4.9 млн. $ са пристигнали от абонаменти и такси за разпространяване на наличие, демонстрират още данните на CME.

За интервала януари – септември българската медийна група е отчела 59.2 млн. $ доходи или с 5.8% повече спрямо предходната година. Най-близката страна до България по мярка на постъпленията е Словакия - с 20.9 млн. $ за тримесечието, а за деветмесечието 70.6 млн. $. Останалите две страни в портфолиото на CME Чехия и Румъния са осъществили повече от два пъти по-високи доходи. (вижте таблицата)

От началото на годината през всяко от миналите тримесечия " БТВ медиа груп " регистрира мощен растеж на оперативната облага преди обезценки и амортизации (OIBDA). След скока от 137% през първото тримесечие на 2018 година, над 79% през второто, облагата на българската медийна група за интервала юли – септември е с 84.7% повече спрямо година по-рано, достигайки 4.5 млн. $. Печалбата за деветмесечието на тази година съвсем се е удвоила - 13 млн. $, спрямо 6.7 млн. $ през 2017 година И за двата отчетни интервала, показани от CME, бизнесът в България има максимален растеж в облагата.

" Капитал " изпрати питане към " БТВ медиа груп " на какво се дължат по-добрите финансови резултати, само че от компанията отхвърлиха коментар.

На българския пазар от дълго време се приказва, че компания майка съдебномедицинска експертиза продава медийния си бизнес, в това число и bTV. Очакванията за вест към сходна договорка са най-рано към края на годината. В портфолиото на " БТВ медиа груп " влизат телевизионните канали bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.bg.

Представяне на групата

Общите доходи на цялата съдебномедицинска експертиза за третото тримесечие са в размер на 123.5 млн. $ или с 4.1% повече, като се вземат поради разликите във валутните курсове. Оперативната облага преди обезценки и амортизации за интервала е била 33.6 млн. $, което е покачване от 33.7%. От януари до септември сдружението е отчело 422.3 млн. $ доходи (ръст от 3.3%), а облагата се усилва с 14.4% до 119.9 млн. $

През юли CME завърши продажбата на хърватския си бизнес Nova TV на Slovenia Broadband, поделение на районния медиен и ефирен оператор United Group. Цената на договорката е 85 млн. евро в брой, както и ще даде оборотен капитал.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР