© Анелия Николова Още по темата Калкулаторът на КОНПИ Наложените

...
© Анелия Николова Още по темата Калкулаторът на КОНПИ Наложените
Коментари Харесай

Някои - по документи, други - по същество

© Анелия Николова Още по тематиката
Калкулаторът на КОНПИ

Наложените запори на Трайчо Трайков за следващ път демонстрират по какъв начин гражданската конфискация се употребява против неуместните
27 сеп 2018
Борците с корупцията: Не можем да ревизираме приходи от чужбина

КПКОНПИ e изпуснала всички периоди по инспекцията против Симеон Дянков и Трайчо Трайков
27 сеп 2018 Има някои думи, които са невъзможни за превод на британски, да речем, или най-малко са мъчно обясними. Вземете да вземем за пример доработвам - неработните дни, в които работим, тъй като сме почивали в работни. Или пък - легализирам. Нещо, което хем е нелегално, хем може да стане законно.

В тази стилистика е признанието на ръководителя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев в сряда, че някои са проверявани " по документи ", а други - " всъщност ". " Като дръпнем чертата, Делян Пеевски е един от най-проверяваните хора в страната и един от най-чистите или има едни от най-хубавите юристи. Той може би е един от най-крупните данъкоплатци ", разгласи през юни Георгиев, когато показа резултатите от инспекцията против депутата от Движение за права и свободи, който, откогато ГЕРБ е на власт, съумя от притежател на остарял опел и два жилището да стане мултимилионер. Сега борецът с корупцията №1 посочи, че инспекцията на Пеевски била " по документи ", само че в други случаи - като този против някогашния обичан банкер на властта Цветан Василев, се правела " всъщност ".

Едва ли повода за този лицемерен метод се крие във обстоятелството, че Пеевски е любим на ръководещите, а тогавашният му бизнес сътрудник е изпаднал в недружелюбност. Бившият прокурор Георгиев даде по-логично пояснение: против Василев имало повдигнато обвиняване, а против Пеевски - не. Не инцидентно фолклорът на прехода споделя: корупция е спекулация, в която не участваш.

А събуждането на антикорупционната комисия след дългия летен сън надали е инцидентно.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР