© Анелия Николова Още по темата Фонд, свързан с Химимпорт,

...
© Анелия Николова Още по темата Фонд, свързан с Химимпорт,
Коментари Харесай

Поморие изгражда общински къмпинг за кемпери и каравани

© Анелия Николова Още по тематиката
Фонд, обвързван с " Химимпорт ", придобива " Къмпинг Градина " за 3.5 млн. евро (обновена)

Листваният в Лондон Black Sea Property, който през октомври 2017 година купи някогашната централа на " Биохим ", финансира новата си договорка с нарастване на капитала
8 яну 2018
Разширената права Поморие - Ахелой би трябвало да е подготвена до лятото

" Хидрострой " извършва поредна държавна поръчка - 21 млн. лева за пътя към Слънчев бряг
15 окт 2017 Община Поморие стартира построяването на първия общински къмпинг по Черноморието, предопределен за кемпери и каравани, стана ясно от известие на локалната администрация. Той ще се намира върху терени в местността " Косата " сред Черно море и Поморийското солено езеро.

Преди две години община Шабла обособи терени за свободно къмпингуване.

Идеята е първият общински къмпинг по Южното Черноморие в Поморие да разполага с 33 места за кемпери и каравани, като на всеки четири ще се поставя лична колонка за зареждане с ток. За туристите ще бъде обезпечена още вода, а отпадните води ще се събират в обособена зона, която ще бъде включена към централната канализация.
Проектът планува още построяването на санитарни, медицински и административни пространства, както и беседки, туристическа кухня, два детски къта, барбекю, зона за спорт, излиза наяве от прессъобщението на общината.

Поморийският къмпинг като опция на хотели и квартири

По решение на общинския съвет в Поморие новият къмпинг ще бъде построен върху общински терени в местността " Косата ". Районът се намира сред морето и Поморийското солено езеро наоколо до някогашния боен санаториум, където има и бунгала. От известието на общината излиза наяве, че към този момент е подготвен идейният план и се правят нужните съгласувателни процедури.

" Целта ни е да дадем опция на обичайното настаняване в хотели и квартири ", е съобщил кметът на общината Иван Алексиев. На този стадий няма информация какъв брой са плануваните вложения в новия къмпинг.

Шабла още веднъж със зони за свободно къмпингуване

Община Поморие е втората, която се обръща към къмпинг туристите за последните години. През 2016 година Шабла обособи три зони за свободно къмпингуване против минимална такса, които се намират северно от къмпинга в Дуранкулак, както и южно от Крапец и Тюленово. В зоните няма ток и вода, само че са обезпечени тоалетни и съдове за събиране на боклуци.

Преди дни пък туристическият министър Николина Ангелкова даде поръчка за нови инспекции по Черноморието на къмпингуващи. Пред БТВ тя разяснява, че не знае за какво " тези, които къмпингуват, считат, че са отвън закона и не би трябвало да бъдат проверявани ".

През предходната година инспекции от време на време се организираха по разнообразни плажове, в това число и с присъединяване на полицията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР