© Анелия Николова Комисията за противодействие на корупцията и отнемане

...
© Анелия Николова Комисията за противодействие на корупцията и отнемане
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия е подправила декларацията на Румен Порожанов

© Анелия Николова Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) е подправила имуществената декларация на министъра на земеделието Румен Порожанов, заяви в. " Сега " в петък.

В оповестената на уеб страницата на комисията декларация на Порожанов, подадена през 2018г. за приходите и имуществото му за 2017г., липсва информация за добити от брачната половинка на министъра жилища и земеделска земя. В същото време обаче, в. " Сега " се е сдобил с хартиено копие от декларацията, която Порожанов е подал, и в нея тези условия попадат. Копието, с което изданието разполага, е заверено с щемпел от самата КПКОНПИ с вчерашна дата.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък От КПКОНПИ не са дали отговор на запитването на " Сега ", а на опита на " Капитал " да получи уточнения, представителят на комисията Боряна Йотова изиска въпросите да бъдат заложени документално.

Този проблем подлага под подозрение цялата система за гласност на имуществото на високопоставени държавни чиновници, за която КПКОНПИ дава отговор.

Това е вторият случай, в който КПКОНПИ удря рамо на Порожанов. През май 2018 година комисията смачка сигнал за корупция против него, като вместо да извърши инспекция на изнесените в него данни, го третира като сигнал за спор на ползи, какъвто, естествено, не открива. В сигнала се твърди, че през 2017 година синът на министър Порожанов е предложил консултански услуги които подсигурили цялостно приемане на дотации и отбягване на осъществяването на инспекции. По същия метод, прочее, беше сплескан и сигналът против финансовия министър Владислав Горанов задето живее безплатно в първокласен апартамент на кръстника си - КПКОНПИ му направи инспекция за спор за ползи, а не за корупция и злупотреба с власт.

КПКОНПИ се ръководи краткотрайно от зам.-председатля и Антон Славчев, откакто титулярния началник Пламен Георгиев трябваше да излезе в отпуск поради почнала инспекция от прокуратурата поради подозрения в имуществото му положение.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР