© Aly Song Китайската компания Huawei вече не очаква да

...
© Aly Song Китайската компания Huawei вече не очаква да
Коментари Харесай

Huawei отлага целта да стане най-големият производител на телефони в света

© Aly Song Китайската компания Huawei към този момент не чака да покрие задачата си да стане най-големият производител на смарт телефони в света до края на годината, написа Reuters. Агенцията се базира на изявление на Шао Ян, шеф тактики в подразделението на компанията за потребителска електроника.

Ян не разяснява съответни аргументи, само че те са значително ясни. През май Huawei публично беше добавена към черния лист на Съединени американски щати и сега тече 90-дневен интервал, в който американските компании би трябвало да сложат завършек на взаимоотношенията си с компанията. Това включва Гугъл, производителя на операционната система Android, която зарежда всички телефони на компанията, както и разнообразни производители на процесори и други елементи. Някои компании от партньорски страни на Съединени американски щати също ще спрат бизнеса си с Huawei, с цел да не рискуват гнева на американския президент Доналд Тръмп.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Според Ян сега Huawei продава сред 500 и 600 хиляди смарт телефона дневно. Последните публични данни демонстрират, че компанията е вторият производител на телефони в света по размер – пред американската Apple, само че зад корейската Samsung. Целта на Huawei е да се трансформира в безспорен водач на пазара.

Колко мощен ще е ударът

Huawei съвсем не продава смарт телефони в Съединени американски щати и този пазар е надалеч от основен за компанията, само че глобите от американското държавно управление ще имат надалеч по-голям отзив. Анализаторите считат, че възбраната ще отнеме към четвърт от продажбите на компанията през тази година. Голяма част от потребителите към този момент странят от Huawei поради неразбираемата орис на Android софтуера, с който идват те. Потребителите не престават да получават обновления, само че може да не получат цялостния ъпдейт на системата, когато излезе идната версия на Android.

За момента Huawei няма оповестено решение и за по-големия проблем с операционната система: телефоните на компанията, които са към момента в поточната линия и нямат конфигуриран програмен продукт. Досега от Huawei са давали единствено неофициални сигнали, че разполагат със своя създадена операционна система, която да размени Android. Такава обаче към момента не е оповестена публично.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР