© Jose Cabezas Разпространението на коронавируса по света започва да

...
© Jose Cabezas Разпространението на коронавируса по света започва да
Коментари Харесай

По света: Испания също обяви извънредно положение и почти пълна блокада

© Jose Cabezas Разпространението на ковид по света стартира да води до от ден на ден ограничавания, предприемани от управляващите в разнообразни страни. След като до предходната сряда никое държавно управление отвън Италия в Европа не постановяваше крути ограничения, засягащи цялата страна, през последните дни пет европейски страни, в това число България, оповестиха изключително състояние. В събота към тази група се включи и Испания, която на процедура не разрешава напредване на хора с изключение на в наложащи случаи като работа, извършване на покупки и прибиране в дома.

На този декор в първия ден от уикенда Русия разгласи възбрана за полети до страни от Европейски Съюз с дребни изключения, ден по-рано сходна мярка вкара и Съединени американски щати, само че единствено за избрани страни. От информация на българското външно министерство излиза наяве, че към 14 март разнообразни ограничавания по отношение на ковид към този момент са въведени в 90 страни.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Нови по-строги ограничавания

В събота Испания, една от трите страни в Европейски Съюз с най-вече регистрирани случаи на ковид с над 5500 доказани досега, разгласи изключително състояние и вкара съществени ограничавания. На свое съвещание държавното управление на Педро Санчес на процедура забрани напредването на хора с някои изключения, излиза наяве от информация на изданието El Mundo. Излизанията ще са възможни за визити на работното място, извършване на покупки на храни и медикаменти, визити на банкови клонове, лекарски прегледи, оказване на помощ на други жители като възрастни хора и деца или прибиране на хора на домашния им адрес. Мерките влизат след обнародването им в Държавен вестник като управляващите ще могат да претърсват имуществото на жителите, излиза наяве от държавното решение.

В петък изключително състояние разгласи и Чехия, която забрани пътуванията до 18 страни на чешки жители и влизането на чужденци в страната от тях, дружно с ограничавания в работата на публични обекти като молове, културни центрове, заведения и други През седмицата изключително състояние и ограничавания вкараха още Словакия, Унгария и Латвия. Сред страните с по меки ограничения е Англия, където през днешния ден бяха неразрешени всеобщите събирания

Русия забрани полети до Европейски Съюз

В събота стана ясно и че Русия затваря небето си за страните от Европейски Съюз. По информация на Българска национална телевизия от понеделник се стопират краткотрайно полетите до всички страни от Европейски Съюз, Норвегия и Швейцария откакто в страната бяха регистрирани 45 случая на ковид. Изключение от мярката ще са полетите сред летище " Шереметиево " в Москва и столиците на европейските страни. За тях ще се употребява избран терминал. През седмицата пътуванията от и до Европа бяха лимитирани и в Съединени американски щати. В сряда американското държавно управление разгласи, че стопира за месец пътуванията от 26 страни като изключение са България, Румъния, Хърватия, Ирландия, Англия и Кипър.

Подготовка за рецесия на самолетните компании

В събота обява на Les Echos, че държавното управление обмисля наливане на капитал в Air France провокира бързо опровергаване от френското финансово министерство, че на този стадий не се обмислят сходни дейности. Предвид все множеството ограничавания и анулирани полети обаче се чака самолетните компании да бъдат един от секторите с най-големи проблеми в резултат на ограниченията против ковид. Самолетният отрасъл изпитва и позитивен подтик от ниските цени на петрола, само че това по-никакъв метод не може да компенсира големите загуби на доходи.

Ограничения в 90 страни

Междувременно от информация на външно министерство към събота стана ясно, че ограничавания около ковид има в 90 страни. Най-честите измежду тях са ограничавания или анулация на всеобщи мероприятия, прекъсване на учебни заведения и детски градини, ограничавания в пътуванията от и до съответни дестинации или слагане под карантина на пътуващите. В редица страни, в това число Сърбия, Кипър, Молдова, Австрия, Азербайджан, Грузия, Дания и други, са затворени или следва да бъдат затворени гранични пунктове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР