© Георги Кожухаров Още по темата С най-нисък дълг: В

...
© Георги Кожухаров Още по темата С най-нисък дълг: В
Коментари Харесай

Производителят на кабели "Емка" се завърна към растежа

© Георги Кожухаров Още по тематиката
С най-нисък дълг: В зоната на умерения риск

Най-големите компании в страната остават по-скоро консервативни във връзка с потреблението на притеглен запас
1 юли 2017
Печалбата на " Стара планина холд " е скочила с близо 22%

По-добрите резултати на " М+С хидравлик " през 2016 година са се отразили на резултатите и на различен огромен акционер - " Индустриален капитал холдинг "
27 фев 2017 Приходите на производителя на кабели и проводници " Емка " са се повишили с над 15 млн. лева до 98.5 млн. лева през предходната година, демонстрира финансовият доклад, оповестен на фондовата борса. Това идва, откакто година по-рано компанията от Севлиево регистрира лек спад на постъпленията. Печалбата пораства два пъти – от 2 млн. на 4 млн. лева Компанията продава близо 70% от продукцията си на външните пазари, излиза наяве от доклада.

През предходната година тя се е възползвала от растежа на световната стопанска система, а България изнася кабелни произведения и жици за към 1 милиарда лева годишно. В този бранш са и едни от най-големите вложения през последните години по линия на доста непознати вложители - във заводи главно за автомобилни съставни елементи и кабели.

След издание на резултатите за предходната година акциите на " Емка " нарастнаха с малко над 1% в понеделник до 3.34 лева за брой. Пазарната капитализация на сдружението е 72 млн. лева

Основните акционери в компанията към края на предходната година са КЕМП (което се управлява от няколко физически лица) с 37.71%, " Индустриален капитал холдинг " с 33.42% и ЗУПФ " Алианц България " с съвсем 7%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР