© Георги Кожухаров Още по темата Как ще се промени

...
© Георги Кожухаров Още по темата Как ще се промени
Коментари Харесай

"ПСТ Груп" и "Галчев" са сред желаещите да ремонтират Западен парк

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Как ще се промени Западен парк

Паркът ще бъде облагороден с 8.5. млн. лева по стратегия " Региони в напредък " за първи път след основаването си през 1957 година
20 авг 2017
Поръчката за ремонт на ул. " Граф Игнатиев " е възобновена

Стойността на търга е близо 22 млн. лева без Данък добавена стойност, а финансирането е по стратегия " Региони в напредък "
15 авг 2017

Четири кандидатa подадоха предложения за публичната поръчка за ремонт на Западен парк в София, като измежду тях има както огромни строителни компании като " Галчев Инженеринг " и " ПСТ Груп ", по този начин и по-необичайни участници.
Възстановяването на парка ще се случи с евросредства по стратегия " Региони в напредък ", като прогнозната стойност е 8.5 млн. лв. без Данък добавена стойност, от които 1 млн. лв. ще се изплатят от личните бюджетни средства на общината.
Паркът не е ремонтиран от основаването си преди 60 години. Преди няколко години пък Столичната община се опита да го отдаде на концесия и там да бъде построен увеселителен комплекс, само че самодейността приключи без триумф. От умерения интерес към сегашния търг в този момент излиза наяве, че дълго чаканото възобновяване този път веротно въпреки всичко ще се случи.

Строителите в парка
Две от офертите са на независими участници. " Галчев Инженеринг " сега извършва огромния ремонт на НДК за председателството, който провокира редица въпроси през последните месеци.
Другият независим претендент е благоевградската компания " Престиж Бизнес 93 ". Собственици са Любен Янев и Георги Шапков. В интернет компанията участва главно като занимаваща се с търговия, само че е вписана и в регистъра на Камарата на строителите в България. Справка в уеб страницата на Агенцията по публични поръчки демонстрира, че сдружението е изпълнявало най-вече поръчки за доставка на писалищен материали през последните две години, само че и за саниране на здания в общините Перник и Гоце Делчев.

" ПСТ Груп " са част от обединяване " Западен парк - 2017 " ДЗЗД дружно с компанията " ДЛВ ". " ПСТ " до предходната година се свързваше с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, а в този момент - с Първа капиталова банка. Дружеството е в топ 10 на най-големите компании в строителния бранш съгласно класацията на " Капитал " К100.
" ДЛВ " пък е благосъстоятелност на Станислав Любомиров и транспортната активност е посочена като съществена в Търговския указател. Дружеството е със седалище в Перник и точно там печели няколко поръчки през последните години, да вземем за пример в консорциум с " Агромах " (с дял 10%) в осъществяването на план " Зелена и налична градска среда, град Перник " за близо 8 млн.лв. Фирмата е отговаряла и за настоящите улични поправки на столичните квартали Искър, Слатина и Кремиковци.

Последното обединяване е " Грийн София Запад ". В него влизат три компании: строителните " Монимекс " и " Експрес Гаранцион ", а третият участник е сдружението " Цветомания ". " Монимекс " е благосъстоятелност на Симеон Савов и има опит както във ВиК строителството (изпълнявали са поръчки в Банкя), по този начин и в жилищното строителство.
Варненската " Експрес Гаранцион " е благосъстоятелност на Валентин и Парашкева Вълеви и е приключила необятна палитра от обекти: от строителство на хотели и аквапаркове през рекултивация на депа до благоустройство на градски елементи.
" Цветомания " е, както се подразбира от името, култивиран център и също като огромна част от претендентите е изпълнявала поръчки в Перник, само че и в Столичната община, съостветно за поддържане на зелени площи.

Поръчката

Критериите за оценка на офертите са цената и техническото предложение с равна тежест 50%. Кандидатите би трябвало да имат и опит в построяването или реконструкцията на паркове или на зони за публичен отдих с повърхност не по-малко от 10 000 кв.м в последните пет години. Ремонтът би трябвало да се извърши в границите на 12 месеца.

В рамките й се планува изцяло възобновяване на парка с повърхност 530 дка в обсег на бул. " Сливница " и бул. " Царица Йоанна " и от жп линията София - Перник до река Суходолска. Проектът включва ремонт и възобновяване на настилките, замяна на парковото обзавеждане (пейки, кошчета за боклуци, електрически стълбове, осведомителни табели), създаване на нови детски площадки, ремонт на ВиК инфраструктура, планиране на ново озеленяване, създаване на видеонаблюдение и други
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР