© Георги Кожухаров Мая Манолова беше официално издигната за кмет

...
© Георги Кожухаров Мая Манолова беше официално издигната за кмет
Коментари Харесай

Мая Манолова отрече да планира собствен политически проект

© Георги Кожухаров Мая Манолова беше публично издигната за кмет от инициативния си комитет през днешния ден. На показване на кандидатурата й, както и на 65-членния предприемчив комитет тя отхвърли да има упоритости да прави лична партия и отново прикани жителите да я поддържат, без значение дали са леви или десни.

Довчерашният омбудсман употребява момента, с цел да продължи да подлага на критика модела на ръководство на ГЕРБ, като назова кметицата на София Йорданка Фандъкова не кмет, а изпълнителен шеф.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Протестен предприемчив комитет

Инициативният си комитет към този момент включва 65 души, само че ще е отворен и към нови. Председател ще бъде някогашният зам.-кмет на " Младост " от мандата на Десислава Иванчева Никола Вапцаров. Той също бе едно от водещите лица в митингите против небостъргача " Златен век " на строителната компания " Артекс " в кв. " Лозенец ".

В инициативния комитет се включват още уволнената от " Токуда " здравна сестра Мая Илиева, основателят на " Системата ни убива " Вера Иванова и юристът Златина Хаджипанайотова. По този метод Манолова се заобикаля с персони, взели участие и организирали митингите, в които и тя се включваше като омбудсман, като по този метод поддържа разказа за антисистемната си устременост.

В инициативния комитет влизат и Минчо Спасов, и още двама други някогашни депутати от Национална движение „Симеон Втори", както и някогашният народен представител от Българска социалистическа партия Мартин Захариев, който през 2005 година е част от инициативния комитет за кмет на София на Бойко Борисов. Присъства някогашният ръководител на " Милениум клуб България " и лидер на листата за европейските избори на групировката " Път на младите " Румен Чолаков.

Не на последно място, в инициативния комитет участват и лица от шоубизнеса като артиста Христо Чешмеджиев, певицата Кристина Димитрова, режисьорите Максим Генчев и Борис Панкин, рапъра Кристиан Талев-Криско, фолкпевицата Анелия и други

Без лична партия

" Няма да поддържам самостоятелни претенденти в страната. Нямам такова желание. Никога не съм обявявала или подкрепяла сходна концепция. Имам идея - идеята е София. Имам задача да печеля кметските избори в София ", разясни Манолова, която назова слуховете, че мисли за лична партия, подправена вест.

" София не е нито лява, нито дясна. София е изтерзана от корупция. И считам на това да сложа край. Обръщам се към всеки един гражданин на столицата да гласоподава ", разгласи Манолова, като добави, че ще одобри гласа на всеки един човек без значение от цвета, за който гласоподава.

В своята тирада Вапцаров разгласи, че жителите на София се нуждаят от обединявания и бистрота " без да бъдат наричани нито материал, нито убеждавани, че демокрацията ни лиши доста ". Последното е препоръка към репликата " Демокрацията ни лиши доста " на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от месец май предходната година, с което тя си навлече много рецензии. Манолова изначално пробва да се разграничи от предишното си в Българска социалистическа партия и да се покаже като цивилен претендент, за което приказва и повтарящият се неин претекст, че " София не е нито дясна, нито лява ". Тя също така не е в положителни връзки с Нинова. Въпреки това кандидатурата й ще бъде публично подкрепена от левицата след броени дни.

Критики към ГЕРБ

Манолова употребява формалното показване на кандидатурата си, с цел да разкритикува модела на ръководство на ГЕРБ и Фандъкова. Според нея досегашната кметица на София от последните 10 години извършва функционалността на " изпълнителен шеф, чиято работа е да извършва решенията на един стабилен другарски кръг ", поради който действителните проблеми на София остават нерешени.

Манолова също продължи тематиката за " Топлофикация София ", която като монополист води до ощетяване на жителите, само че в речта си не загатна предприемача Христо Ковачки, под чийто надзор е общинското сдружение.

Програмата на Манолова още се доизяснява и ще стане обществена в средата на септември. Тя въпреки всичко уточни избрани свои цели - цифровизация на общината, повече бистрота и присъединяване на жителите в ръководството на столицата посредством " онлайн референдуми ", по-лесен достъп до Витоша, ремонтирани и зелени междублокови пространства. Манолова също повдигна въпроса за " неравенството " в града - т.е. неравномерните изнвестиции и развиване в кварталите на София и неналичието на внимание и вложения за крайните квартали на столицата.

" Днес ви предлагам да защитя София от кражбите, мръсния въздух, презастрояването, самодоволството, тапите ", съобщи Манолова, като съгласно нея смяната в София води до смяна в цялата страна.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР