© FABRIZIO BENSCH По-добре социалдемократи да са в опозиция, отколкото

...
© FABRIZIO BENSCH По-добре социалдемократи да са в опозиция, отколкото
Коментари Харесай

Мнения Daily - Във възход ли са германските ултрадесни

© FABRIZIO BENSCH

По-добре социалдемократи да са в съпротива, в сравнение с крайнодесни да обират протестния избор. Още по тематиката
Мнения Daily - От лятно безхаберие към зимно блаженство

И още: Миграцията разклати статуквото на изборите в Германия; Най-слабият резултат на консерваторите за половин век
25 сеп 2017
Мнения Daily - Данъчни промени за администрацията, не за бизнеса

И още: Президентът би трябвало да даде оценка на процедурата по желание на ръководител на ВАС; Новата петица: Без Борисов
24 сеп 2017 Четвъртият мандат на Меркел

Във напредък ли са немските ултрадесни

От коментар на политолога Даниел Смилов за организация " Фокус "

Ангела Меркел завоюва четвърти мандат и това по всевъзможни критерии е голям триумф. Винаги когато една партия е на власт доста дълго време, за повече от десетилетие, има и отмалялост у гласоподавателя. В Германия имахме огромна коалиция, което значи, че двете съществени партии бяха дружно в ръководството и опозицията на процедура остана или в дребните политически партии, или отвън Народното събрание. Така се отвориха благоприятни условия за нови играчи, които в тази ситуация бяха употребявани много сполучливо от " Алтернатива за Германия ".

Ако би трябвало да се даде обобщаваща оценка, въпреки всичко Германия остава център на стабилността в Европейския съюз. Изборният резултат дава опция на Меркел да продължи своята политика с известни корекции както във вътрешен проект, по този начин и във връзка с Европейския съюз.

На какво се дължи четвъртата победа на Меркел? На два фактора. Първият е, че икономическата политика на Германия е сполучлива. Това дава и вероятност за в бъдеще на консерваторите да продължат със своите политики. Вторият фактор е, че на фона на развиването в страни като Съединени американски щати, Англия политиката на Меркел наподобява много по-разумна, учредена на дълготрайни правила и най-много предвидима. Избирателите в Европа съгласно мен се уплашиха от резултатите от изборите и референдумите в страни като Англия и Съединени американски щати и избраха решения, които са в по-традиционна посока.

Кои са аргументите за отлива на гласове? Въпреки позитивното икономическо развиване на Германия има групи, които не съумяват да получат съразмерно своя дял от този триумф. Може би елементи от работническата класа, източногерманците се усещат по-маргинализирани и това води до много висок избор за други партии тъкмо в тези групи в Германия. Партии като левите и " Алтернатива за Германия " съумяха да активизират недоволството измежду елементи от популацията против политиката на Меркел.

Друго, което би трябвало да споменем, е рецесията с мигрантите. Мнозина упрекват Меркел в неточности и особено в това, че тя е призовала всички мигранти към Германия. Това, несъмнено, не е правилно. Това, което тя сподели, е, че ще се одобряват бежанци, не стопански мигранти.

Какви са вероятните разновидности за образуване на държавно управление? Вариантът, който се обрисува, е на така наречен ямайска коалиция, откакто социалдемократите отхвърлиха да договарят за нова огромна коалиция. Няма да е лесна и една коалиция със свободните демократи и зелените, тъй като това са партии, които имат разнообразни визии във връзка с Европейския съюз, на политиката в самата Германия.

Когато двете съществени партии са във властта, това основава опция за новодошли. Част от тях могат да бъдат от националпопулистки вид, както и стана. В този смисъл, когато има партия като социалдемократите в съпротива, недоволството, което се натрупа против държавните политики, нагледно казано, ще бъде " обирано " от систематична политическа партия, а не от радикални нови играчи.

Като цяло не бих приел тезата, че поради частичния триумф на партии като " Алтернатива за Германия " всички техни хрумвания би трябвало надали не да бъдат възприети едно към едно и Меркел да изостави своята политика поради резултата от тези избори. Напротив, въпреки всичко вотът на германците е в нейна изгода и единствено 13% застанаха на коренно друга позиция.

-------------
Човек се самооценява много накриво и това може да изиграе неприятен номер на Слави.
Умни § красиви

Ще отидете ли в парадайса вместо Майка Тереза

От коментар на Веселина Седларска за Reduta.bg

Фотограф: АНЕЛИЯ НИКОЛОВА
Суперлесен въпрос: " Според вас душата на Майка Тереза в парадайса или в пъкъла е била разпределена? " Преди няколко години списание US News and World Report разгласява изследване, в което 1000 участници са запитани коя от пет известни персони има максимален късмет да попадне в парадайса. Кандидатите за по-доброто място след земния живот били Опра Уинфри, Денис Родман, Майка Тереза, Майкъл Джордан и принцеса Даяна. Със 79 % победител в класацията е Майка Тереза. Очаквано.

С втория въпрос в изследването питали участниците дали съгласно тях те самите ще отидат в парадайса след края на земния си път. 89 %, 890 души, дали отговор с " да ". От което следва, че в случай че в парадайса има единствено едно вакантно място и свети Петър би трябвало да избира сред Майка Тереза и който и да е от тези 890 души, възможностите на светицата и редовия жител да се уредят с райско жителство са безусловно равни. В интерес на истината възможностите на светицата са дори по-малко. Човек се самооценява по този метод.

Разказвам ви го по случай писмото на Слави Трифонов на страницата му във фейсбук. Да си го кажем напряко, всяка дума в писмото му е вярна – и това, че ситуацията е нетърпимо, и това, че в България има свестни хора, само че те не желаят да имат нищо общо с политиката, а като ги попиташ за какво, споделят, че политиката е мръсна работа. И ето какво написа по-нататък: " Уважаеми българи, които сте в България и по света, вие имате историческата опция да участвате в една невиждана смяна, която да направи България прелестно и мечтано място за живеене. Нормално място за нас, за децата ни, за родителите ни.

Ако желаете да бъде по този начин, в случай че в действителност желаете – в този момент е моментът. Ако сте добър експерт във вашата област, в случай че сте образовани и в действителност желаете да измененията страната, без да сте подвластни от някого, покажете се. Изпратете ни подробна информация за себе си и контакт за противоположна връзка на имейл: [email protected] "

Нали си представяте кои ще подадат кандидатура на този адрес? Ако не си представяте, спомнете си какво гледахте нощес в предаването " X фактор " – млади и не чак толкоз младежи (някои със съществени професии), които се заканват, че ще вземат мозъка на журито и публиката с гения си. След което излизат на сцената и пеят тъкмо както аз мога да скрибуцам с бръснарско ножче по стъкло. Такива хора откликват на сходни апели – те хем знаят, че мястото на Майка Тереза е безусловно в парадайса, хем са подготвени да заемат това място при конкуренция с Майка Тереза. Така стоят нещата с индивидите. При това освен в България. Хубаво е писмото, само че и от този имейл няма да изскочи заек.

-----------
У нас към този момент има тотално неявяване на житейска вероятност.

Пленена страна

Паразитната власт вегетира върху всяка деятелност

От коментар на някогашния дипломат в Русия и енергиен съветник Илиян Василев в неговия фейсбук профил

Фотограф: НИКОЛАЙ ДОЙЧИНОВ
Моделът в България е директна функционалност на съветския модел. У нас става дума за към 10 милиарда евро годишно, което е почти 25 % от брутния вътрешен артикул. По някои калкулации, в случай че се сметне кумулативен резултат, тъй като откраднатите пари са отнета опция за ползване и вложения на можещите, тези числа могат да набъбнат в допълнение.

Всъщност Борисов е прав - до момента в който другите вършат войни, той си развива неговата стопанска система. Изводът е - единствената причина България да остава на последно място в Европа, да влизаме все по-дълбоко в необратима демографска злополука, макар дефицита на работна ръка да продължава всеобщата емиграция, е освен и толкоз разликата в приходите, а тоталното неявяване на житейска вероятност и правдивост. Тази паразитна власт на процедура вегетира върху всяка деятелност и разпоредителност и по тази причина хората избират да ги ръководят други държавни управления.

Май мнозина у нас не схванаха посланието със закона " Магнитски " в Съединени американски щати. А то е просто и ясно - както можем да го създадем с разкриването на сериозни данни за елита на Русия, по този начин можем да го създадем и за България, и за всеки подкупен режим.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР