© Eric Gaillard Още по темата Температурата в Лисабон достигна

...
© Eric Gaillard Още по темата Температурата в Лисабон достигна
Коментари Харесай

Гореща вълна заля Европа през уикенда

© Eric Gaillard Още по тематиката
Температурата в Лисабон доближи нов връх
от Дневник,5 авг 2018
Жегата охлади бизнеса на Thomas Cook
31 юли 2018 Нова вълна на високи температури мина през Европа през почивните дни. В Португалия жегата доближи 47.5 градуса, което е покрай националния връх за тези дати. Подобно беше времето и в Испания, където термометрите демонстрираха 44 градуса в южния град Кордоба. Трима души са умряли от топлинен удар в Испания през уикенда, оповестява английската BBC.

Повече от 700 пожарникари се борят с голям пожар в южната част на Португалия, в района Алгарве. Пламъците се простират на територия от повече от 1000 хектара евкалиптова гора, което наложи евакуацията на няколко села в района. Огнеборците употребяват 10 самолета против огнените стихии. Пожари са се разярили и край град Нерва в южна Испания и край столицата Мадрид.

Във Франция 4 нуклеарни реактора трябваше да бъдат спешно спрени поради високите температури. В същото време в Холандия управляващите затвориха няколко пътища, след сигнали, че асфалтът се разтапя от жегата.

Започнаха и проблемите за бизнеса. Тази седмица " Томас Кук " удостовери опасенията на вложителите, че част от клиентите ѝ от Северна Европа са отсрочили пътуването до обичайните курорти в Турция, Гърция и Испания, тъй като лятото е пристигнало при тях. В петък от Европейската комисия оповестиха спомагателна поддръжка за земеделските стопани поради сушата. Фермерите ще могат да получат по-големи предварителни заплащания и ще получат дерогации от някои условия за екологизиране.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР