© Архив на автора Още по темата Да купуваме ли

...
© Архив на автора Още по темата Да купуваме ли
Коментари Харесай

Как да купим употребяван автомобил

© Архив на създателя Още по тематиката
Да купуваме ли дизел

Кои са причините за и срещу след началото на акциите за ограничаване на по-икономичните, само че по-замърсяващи мотори
22 юни 2018
Ето ти 40 лв., вземи си нова кола

Новите продуктови такси за транспортни средства няма да понижат броя на старите коли, нито ще изчистят въздуха
1 юни 2018 Текстът е част от специфичното издание на " Капитал " Капитал Авто.

Всички хора избират да си купят чисто нов автомобил, само че в България са малко на брой, тези които могат да си го разрешат. Затова над 80% от българите се постанова да си купуват използвани коли. Покупката на коли втора ръка обаче крие доста опасности и в голям брой от случаите зад преференциалната на пръв взор цена се крие неприятна изненада. Нерегламентираните търговци на използвани коли продават най-вече коли без сервизна история, с фалшифициран пробег и в неприятно техническо положение.

Лъскави извън и от вътрешната страна, със замаскирани недостатъци

От Италия и Германия да вземем за пример се внасят коли с добър външен тип и непокътнат интериор, само че с огромен пробег или претърпели тежка злополука. Километражът всеобщо се връща обратно от време на време с повече от 50%, а непълен лекомислен ремонт се прави в нерегламентирани сервизи.

Голяма част от 2-3-годишните коли, претърпели съществени удари, имат нарушена геометрия и постоянно се изплащат от застрахователната компания в чужбина като тотална вреда и подлежат на заличаване и преправка. Вместо това те се докарват тук и се поправят, а по-късно се продават със солидна облага.

Ако не желаете да попаднете на подобен автомобил, избягвайте покупката на кола от автоборсите в столичния квартал " Горубляне ", в Дупница и село Труд до Пловдив, както и от автокъщите във Видин, Враца и Монтана, където цените са най-ниски, само че положението на колите е най-лошо.

Преглед в оторизиран сервиз икономисва грижи

Преди да закупите кола от частно лице, би трябвало наложително да извършите цялостен обзор и диагностика на автомобила в оторизиран сервиз на съответната марка. Ако продавачът откаже сходна инспекция, евентуално знае за прикрит недостатък на автомобила. В оторизираните сервизи постоянно има цялостна история на колите, купувани чисто нови от България, а от време на време излизат и значими застрахователни събития, като ремонт след злополука, главен ремонт на мотор или промяна на съставни елементи от окачването и ходовата част.

Пълният обзор и диагностика в оторизиран сервиз съгласно марката и модела автомобил ще ви коства сред 50 и 150 лв.. Едва откакто знаете цялостното моментно положение на колата и дали се нуждае от огромни и неотложни поправки, ще можете да прецените дали си коства да купите този автомобил, или би трябвало да поискате отстъпка, ако возилото се нуждае от навременен ремонт.

Заложете на кола от оторизираните вносители

За да избегнете риска от машинация, заложете на използваните коли, предлагани от оторизираните вносители. Голяма част от предлаганите модели са нови или от последно потомство. В множеството случаи те са по-скъпи от тези на автоборсите или автокъщите, само че това е изцяло съответно на отличното им положение. Те са с явен генезис и потвърден пробег, като всички сервизни обслужвания и интервенции са отразени в сервизната брошура.

Голяма част от използваните коли при вносителите се съпътстват с гаранция от дилъра или още имат фабрична такава. Преди да бъдат изложени за пласиране, те минават цялостен механически сервизен обзор и обслужване. Голямо преимущество е, че съвсем всички коли се оферират със схеми на лизинг, както и изкупуване на остарялата ви кола. В центровете на огромните автомобилни вносители у нас ще откриете неповторими оферти за коли втора употреба.

Сертифицирани коли от Audi и Volkswagen

Вносителите на Audi и Volkswagen оферират огромно многообразие от сертифицирани използвани коли с потвърден генезис, сервизна история и тествано техническо положение, обединени в интернационалната марка Das WeltAuto. За прелиминарен избор на използван автомобил Audi или Volkswagen, както и още няколко марки, е изработен уеб сайтът www.dasweltauto.bg, на който могат да бъдат прегледани всички оферти сега.

След като изберете новия си автомобил, можете да се възползвате от атрактивните решения за финансиране и обезпечаване, предлагани от лизинговата компания. По този метод единствено с едно посещаване в определеното дилърство получавате стремежи автомобил, най-подходящия лизинг и висококачествено обслужване.

Ако не сте съумели да намерите подобаващ автомобил измежду оповестените оферти, имате опция да опишете вашето предпочитание и в най-кратки периоди да получите различно предложение.

BMW и MINI са тествани на 360 градуса

Много преференциални оферти за феновете на BMW има в програмата BMW Premium Selection, която дава опцията да притежавате използван автомобил с марката BMW без опасности, свързани с произхода на автомобила и равнището на сервизно обслужване. Програмата обгръща акуратен разбор на положението на колите, или така наречен 360-градусова инспекция. След нея колите се привеждат в безупречно техническо положение съгласно пробега и възрастта, обезпечава се най-голям стандарт при предлагането им на пазара, с гаранция на техните качества и обезпечаването на принадлежности за финансиране.

Всички коли са потвърден генезис и безусловно ясна сервизна история, като имат най-малко 24-месечна гаранция. За елементарен и бърз избор когато и да е на коли от програмата BMW Premium Selection на уеб страницата www.bmw.bg има секция " BMW Употребявани коли ", която предлага опция за търсене по разнообразни критерии - модел, цена, година на произвеждане, пробег, равнище на съоръжение и други

За почитателите на MINI компанията предлага коли от програмата MINI NEXT, която включва коли втора употреба с първо качество. Те разполагат с цялата сервизна история на автомобила, положението им е безупречно и се съпътстват с 24-месечна гаранция.

Хибридите на Toyota с гаранция до 36 месеца

При дилърите на Toyota в страната има доста сертифицирани използвани коли с потвърден генезис и сервизна история от марките Toyota и Lexus. При изкупуване всеки автомобил се преглежда напълно и по-късно се прави нужното сервизиране и ремонт преди предложение за продажба, в това число драскотини и дребни вреди по боята. За всеки автомобил е разполагаем цялостна сервизна история, която клиентът може да прегледа, преди да вземе решение.

Хибридните модели са с гаранция до 36 месеца, до 10 години гаранция на батерията, с обезпечена сервизна история и пробег. Останалите модели са с гаранция до 24 месеца, обезпечена сервизна история и пробег, цялостна техническа ревизия и с опция за пробно шофиране.

По този метод закупуването на използван автомобил Toyota подсигурява сложна гаранция и цялостна сервизна история и бистрота за положението на колата.

Peugeot прави оглед по 100 индикатора

Употребявани коли с потвърден генезис и сервизна история се оферират и от " София Франс Ауто-Оказион ". Преди продажба всеки един автомобил минава обширен сервизен обзор по 100 индикатора, което подсигурява неговото изрядно техническо положение. " София Франс Ауто-Оказион " разполага с огромен авто парк, включващ и коли, върнати от лизинг. Голяма част от тези коли съставляват най-търсените модели на Peugeot - 207, 208, 2008, 301, 308, 3008, 508, 5008, Partner, Boxer и други.

Автомобилите, върнати от лизинг, са на възраст най-вече до 5 години, обслужвани в оторизираните сервизи на Peugeot, с договорна гаранция до 6 месеца или 6000 км или фабрична такава. " София Франс Ауто-Оказион " предлага преференциална опция за покупка на лизинг за интервал до 5 години при закрепена годишна рента от единствено 4,9%. На всеки клиент се дава и опция за назад изкупуване на неговия използван автомобил без значение от марката или замяната му с различен при гъвкави условия, в къси периоди, съобразени с потребността на клиента.

Renault Selection дава обещание качество, генезис и гаранция

Програмата за сертифицирани използвани коли Renault Selection включва коли главно от марките Renault и Dacia. Програмата има бизнес модел, по който прави активността с използвани коли, според корпоративните условия на Renault.

Под слогана " Сертифицирано минало, Гарантирано бъдеще " Renault Selection дава обещание документ за качество и генезис, гаранция най-малко 6 месеца и безвъзмездна пътна помощ 24 часа 7 дни от седмицата. Автомобилите, които попадат в обсега на програмата, са тези, които имат по едно и също време по-малко от 7 години от дата на първа регистрация и са под 150 000 км.

Програмата Renault Selection предлага и спомагателна гаранция при избрани условия, карта от СБА с годност по отношение на гаранцията и протокол по 100 контролни точки. Първият обект Renault Selection Store се намира в новооткрития продажбено-сервизен комплекс на " Омникар ауто " на Околовръстния път в София.

Hyundai се грижи за всичко до ключ

Употребяваните коли Hyundai, предлагани от формалния вносител " Индустриал комерс ", са върнати от лизинг и изкупени от клиенти против покупката на нов автомобил. Има и такива, които са благосъстоятелност на клиенти и са оставени на консигнация.

Повечето от предлаганите коли са към 3- до 5-годишни и с пробег до към 150 000 км. Има фабрично нови коли с доста дребен пробег, създадени през 2016 и 2017 година Повечето използвани коли могат да бъдат закупени на лизинг. Предлаганите коли имат цялостна сервизна история и заради тази причина предпочитано се изкупуват коли Hyundai. Фирмата прави и регистрация на закупената кола в КАТ, застраховки и всичко належащо, а клиентът непосредствено получава ключа от колата и стартира да кара.

Коли с гаранция от Mazda, Mercedes-Benz, Honda, Skoda и SEAT

Употребявани коли с обезпечен генезис, действителен пробег и гаранция има при всички вносители на нови коли у нас. Дори и да разполагате със сума от няколко хиляди лв., с помощта на специфичните лизингови условия можете да закупите и използван автомобил на погашение от дилърствата. Официалният представител на Mazda у нас " Стар моторс " поддържа автопарк от няколко автомобила втора употреба, които съвсем не се разграничават от новите.

Интересни оферти за Mercedes-Benz ще откриете при новите вносители на марката " Силвър остарял ". Коли с гаранция оферират и формалните представители на Honda – " Бултрако моторс ", на Skoda – " Еуратек ауто ", и на SEAT – " Аутотехника ".Изданието се популяризира с вестник " Капитал " в интервала 12-18 октомври. Пакетна цена 4 лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР