Consento е името на иновативна българска платформа за е-здравеопазване, която

...
Consento е името на иновативна българска платформа за е-здравеопазване, която
Коментари Харесай

Представиха българската платформа за е-здравеопазване Consento

Consento е името на новаторска българска платформа за е-здравеопазване, която беше показана публично на провелия се на 11 и 12 октомври в Парк хотел Стара Загора VIII Национален конгрес на пациентските организации. Събитието беше под надпис „ Бъдещето на общинското опазване на здравето ", а главен акцент бяха вероятностите пред общинското опазване на здравето, другите негови модели опазване на здравето за обезпечаване на по-всеобхватна и по-качествена грижа за пациентите, осъществените ефикасни и настоящи практики на локално равнище, както от страна на локалната власт, по този начин и от дейните пациентски организации, работещите непознати модели в региона и опциите за поощряване на донорството, трансплантациите, скрининговите проучвания и други

Здравната платформа Consento обгръща всички нужни функционалности за улеснявне на връзката сред доктор и пациент. Достъпна е както през уеб интерфейс, по този начин и за най-популярните смарт телефони. Нейният екип си е сложил за цел да направи качествените медицински услуги по-достъпни, употребявайки преимуществата на новите технологии.

Consento се включи в първия ден от конгреса, в сесията отдадена на положителни практики от чужбина и трендове в грижата за общността. В презентацията си доктор Бранимир Радуилов, представляващ Consento в ролята на специалист, показа резултатите от European Health Consumer Index 2019 година. От тях се вижда стремителното нанагорнище на предни позиции на Сърбия и Северна Македония, с помощта на въвеждането на електронна система за опазване на часове за обзор. Той разказа и опциите на Consento в областта на дигитализиране на опазването на здравето посредством нововъведения като телемедицина, електронно здравно досие, опазване на час онлайн и през профилиран медицински прът център и други принадлежности, които усъвършенстват връзката сред доктор и пациент и трансформират пациента в деен участник в грижата за личното му здраве.

Участниците в сесията зададоха голям брой въпроси, свързани с достъпността на новите технологии за част от популацията, усложнения избор на точния експерт за съответно тяхно положение и неяснотите по отношение на това кой следва да играе ролята на координатор и да насочва пътя на пациента през здравната система.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР