Condor (Кондор), германската авиокомпания, дъщерна компания на британския туристически гигант

...
Condor (Кондор), германската авиокомпания, дъщерна компания на британския туристически гигант
Коментари Харесай

Авиокомпания на Томас Кук продължава да лети, но иска заем от държавата

Condor ( " Кондор " ), немската самолетна компания, дъщерна компания на английския туристически колос Thomas Cook ( " Томас Кук " ), разгласи, че е поискала финансова помощ от немското държавно управление, която да му помогне да продължи да лети , даже откакто компанията ѝ майка разгласи банкрут, оповестява " Франс прес ".

Подчертавайки, че тя е била " печеливша в продължение на доста години ", самолетната компания добави, че " с цел да предотврати усложненията с ликвидността на " Кондор ", кандидатства за държавно обезпечен мостов заем ", който се преглежда в Берлин.

" Продължаваме да се концентрираме върху това, което вършим най-добре: да транспортираме гостите си безвредно и без забавяне до местата на техните почивки ", посочи ръководещият шеф Ралф Текентруп.

" Томас Кук " банкрутира

Удар по английската туристическа промишленост

От немския филиал на " Томас Кук " обявиха пред ДПА, че към 140 хиляди немски туристи сега са на отмора , проведена от компанията и нейните филиали.

Около 21 000 души е било планувано да заминат през днешния ден и на следващия ден, прибавиха от компанията.

" Томас Кук " разгласи банкрут през вчерашния ден, откакто не съумя да подписа договорка за избавяне в последния миг на стойност 250 млн. $ от частни вложители, с цел да предотврати сгромолясването.

Около 600 000 туристи, проведени от компанията, сега се намират по целия свят, като английското държавно управление наема самолети, които да откарат вкъщи част от към 150 000 наранени английски жители.

Фалитът на 178-годишния туроператор ще остави към 22 000 души по света без работа .
 Джонсън пита дали шефовете на
Джонсън пита дали шефовете на " Томас Кук " са били вярно подтиквани

За да избегнат банкрут

Компанията дълго се бореше против жестоката конкуренция в интернет, като в същото време упреква несигурността, подбудена от Брекзит, за намаляването на резервациите напоследък.

" Кондор ", която е учредена през 1955 година, е част от групата, която по-късно се трансформира в " Томас Кук " от 1997 година насам.

Авиокомпанията транспортира към 8 млн. пасажери годишно до повече от 100 дестинации по целия свят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР