Computex 2019 се проведе между 28-ми май и 1-ви юни

...
Computex 2019 се проведе между 28-ми май и 1-ви юни
Коментари Харесай

Всички важни анонси от Computex 2019

Computex 2019 се организира сред 28-ми май и 1-ви юни в Тайпей, Тайван. Това е най-голямото софтуерно ревю след CES, което се организира от съвсем четири десетилетия. В последните години доста от анонсите бяха свързани с виртуалната и добавената действителности, само че тази година фокусът бе върху 5G, ИИ и машинно образование, дружно с доста преносим компютър и десктоп насочени анонси. За всичко по-важно, четете в идващите редове.

AMD показа Radeon RX5000 и 7nm Ryzen 3000 CPU-та
В последните години AMD насочат предизвикателство след предизвикателство към NVIDIA и Intel с техните Ryzen процесори и Vega GPU-та. След Computex 2019 наклонността продължи с цялостна мощ.
Първо, AMD направиха превю на новата серия видеокарти Radeon RX5000, основани на архитектурата Navi. Изградена върху 7-нанометров чип, AMD дава обещание серията Radeon RX5000 да е 1.25 пъти по-производителна на цикъл и 1.5 пъти по-производителна на ват, по отношение на последното потомство Vega чипове. При изработен бенчмарк с играта Strange Brigade, AMD демонстрираха опциите на Radeon RX5000, постигайки 10 % по-добра продуктивност по отношение на RTX 2070 на NVIDIA.

 Всички значими анонси от Computex 2019

Откъм процесори, AMD оповестиха серията Ryzen 3000, основани на Zen 2 архитектурата. Ryzen 3000 в началото ще се състои от пет нови процесора, всички от които ще се възползват от по-висока продуктивност с помощта на понижената консумация на сила. Сравнен с Intel Core i9-9900K, новият Ryzen 7 3800X се държи сносно.
С покачването на общата продуктивност, Ryzen 3000 серията е и с нападателни цени. Базовият Ryzen 5 3600 идва на цена от 199 $, до момента в който топ модела Ryzen 9 3900X е на цена от 499 $.

 Всички значими анонси от Computex 2019

Серията видеокарти Radeon RX5000 се чака да се появи през юли, само че цените са тайнственост към този миг. Същевременно процесорите Ryzen 3000 стартират да се продават от 7-ми юли.

Intel пусна десето потомство CPU-та и показа ново инфо за Project Athena
След дълго очакване Intel използваха сцената на Computex 2019, с цел да разкрият десетото потомство Ice Lake чипове, като първите РС-та употребяващи ги би трябвало да се появят в края на актуалната година. Обхващайки нови Core i3, i5 и i7 CPU-та, 10th Gen чиповете включват сред четири и осем ядра, с фокус върху възстановяване на продуктивността за ИИ задания и интегрирани графични чипове.

 Всички значими анонси от Computex 2019

Новите процесори идват с интеграция на Thunderbolt 3 и цялостна поддръжка на Wi-Fi 6 стандарта, чийто скорости трансферират 1Gbps.
Освен това, Intel разкриха и повече за самодейността Project Athena, която е сходна наUltrabook самодейността от преди няколко години. Целта на Athena е да тласне районен съд сътрудниците на Intel към нововъведения в районен съд пространството, употребявайки нови форм фактори и функционалности. Сред първите акценти на новата самодейност са издържливостта на батериите при преносимите компютри, пробуждане на системата за под една секунда, поддръжка на Wi-Fi 6, Gigabit LTE, дългообхватно гласово различаване и опция за бързо зареждане.

Intel показа визията си за двуекранни преносими компютри
Докато сме на тематиката за Intel, компанията сподели и няколко прототипа на преносими компютри. С кодови наименования Twin River и Honeycomb Glacier, прототипите в никакъв случай няма да видят поле за изява на комерсиалния пазар, само че би трябвало да послужат на районен съд производителите за ентусиазъм по какъв метод може да се употребява концепцията за двуекранни преносими компютри. Twin River е по-интересния от двата – устройството включва различен екран, там където нормално се намира клавиатурата, като цялото нещо е затворено в текстилен екстериор.

оже да се настройва сред режим на обичаен преносим компютър и вид тента. От Intel направиха сдвояване с тънка безжична клавиатура, която може да бъде сложена и употребена на върха на долния екран когато е належащо. Когато се държи в позиция портрет, преносимия компютър автоматизирано минава към аспект подобаващ за четене на книги, като Intel демонстрираха приложение за готварски предписания и няколко комикса, които отлично се възползваха от ориентацията.

 Всички значими анонси от Computex 2019

Honeycomb Glacier прототипа е ориентиран към геймърите, добавяйки втори екран над клавиатурата. Втория екран е предопределен за стрийминг и чат приложения, като Discord, до момента в който дадена игра е окупирала горния екран. Това, което го прави неповторим е двойния шарнир. В допълнение към общоприетия шарнир за позициониране на главния екран, под втория екран се намира втори шарнир, посредством който и двата екрана могат да застанат към потребителя.

 Всички значими анонси от Computex 2019

NVIDIA пусна нови Quadro мобилни GPU-та, както и нов RTX Studio документ
На Computex 2019 от NVIDIA насочиха презентацията си към създателите експерти. Компанията разкри нова RTX Studio сертифицирана стратегия за преносими компютри, само че и показа нова серия от Quadro RTX GPU-та.

 Всички значими анонси от Computex 2019

RTX Studio документа ще съставлява нов знак върху преносимите компютри, които покриват избрани хардуерни условия предопределени за креативния програмен продукт на Adobe, Autodesk и доста други. В момента тези условия включват съществуването на GeForce RTX 2060 видеокарта и нагоре, най-малко 16GB RAM, най-малко 512GB SSD и най-малко Intel Core i7 процесор. В допълнение, RTX Studio-сертифицираните преносими компютри ще получат достъп до Studio драйвърите на NVIDIA, които са тествани с необятен набор от креативен приложения в натоварена работна среда комбинирана с доста други приложения, с цел да подсигуряват, че системата ще остане бърза и постоянна при всевъзможни условия.

Всичко това е като допълнение към нова серия Quadro RTX мобилни видеокарти, които дават забележителна продуктивност. Флагмана е Quadro RTX 5000, който идва с 16GB видеопамет, позволявайки превключване сред лакоми откъм запаси стратегии с най-малък лаг.

 Всички значими анонси от Computex 2019

Lenovo и Qualcomm се сплотяват за създаването на 5G преносими компютри
5G завладява освен пространството на смарт телефоните, само че от идната година ще се популяризира и при преносимите компютри. Имахме първи взор към подобен модел с помощта на партньорство сред Qualcomm и Lenovo, който е повече първообраз в сравнение с нещо приключено. Лаптопът доста припомня на Yoga C630, само че с по-тънки безели и несъмнено, усъвършенстван хардуер. Вътре намираме задаващия се процесор на Qualcomm Snapdragon 8cx дружно с X55 5G модем – тази композиция би трябвало да приказва за изумително бърза система, както откъм изчислителна мощност, по този начин и откъм интернет скорости. Snapdragon 8cx, за образец, беше подложен против Core i5 процесор в редица бенчмаркове и по всички параграфи CPU-то на Qualcomm сподели по-добри резултати.

 Всички значими анонси от Computex 2019

Лаптопът първообраз е част от ново продължително партньорство сред Qualcomm и Lenovo, което даже носи име - " Project Limitless ". Първите комерсиални модели на Project Limitless би трябвало да се появят на пазара напролет на 2020-та година.

Куп впечатляващи преносими компютри
Computex е място за фирмите да покажат последните си хрумвания, тъй че няма по какъв начин да не забележим министър председателите и на редица нови преносими компютри. ASUS показаха новият ZenBook Pro Duo, който сходно на Honeycomb Glacier прототипа на Intel употребява втори екран над клавиатурата. Същевременно няколко районен съд производителя към този момент употребяват документа RTX Studio на NVIDIA, в това число ConceptD 7 на Acer, много едричкия Blade Studio Edition на Razer, както и работната станция WS65 на MSI.

 Всички значими анонси от Computex 2019

Dell не пропуснаха да създадат усещане, както с нови XPS модели преносими компютри, по този начин и с нови Alienware. XPS 13 към този момент е подготвен да грабне наградата за най-хубав конвертируем преносим компютър на годината, до момента в който новият XPS 15 идва с луксозен OLED екран и видео GeForce GTX 1650. При Alienware новото са освежените m15 и m17 преносими компютри с нов външен тип, както и 9-то потомство Intel чипове.
Накрая, HP не престават с цялостна мощ да опитват с естествени материали, вкарвайки дърво в цялата си Envy серия, както и кожа към EliteBook преносимите компютри, чиято издръжливост на батерията продължава да впечатлява.

 Всички значими анонси от Computex 2019

И доста районен съд външна страна
Ако сте почитатели на концепцията сами да сглобите РС-то си или просто желаете нова външна страна, то Computex 2019 няма да ви разочарова. MSI за образец, пуснаха цялостен нов набор от x570 дъна с поддръжката на новите Ryzen 3 процесори на AMD. Дъната са с цялостна поддръжка на PCIe 4.0 стандарта за зашеметяващи скорости на трансфер, интензивно изстудяване на чипсета, както и Wi-Fi 6 на някои от моделите.

 Всички значими анонси от Computex 2019

Споменавайки PCIe 4.0, на тазгодишният Computex видяхме за пръв път SSD поддържащ новия стандарт. AORUS демонстрираха 2TB SSD, което сподели скорост от 5000 MB/s при прочитане на данни и 4400 MB/s при запис на данни. Corsair направиха премиера на лично PCIe 4.0 SSD с сходни скорости на трансфер.
Ако се интересувате от нови районен съд кутии, NZXT разкриха модифицираните H-Series, които наподобяват много прелестно, освен това с доста варианти за настройване и персонализиране. Същевременно от Razer направиха дебют на " Mercury White " естетиката за редица от личните си аксесоари и районен съд външна страна.

 Всички значими анонси от Computex 2019
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР