[CommuniTake Technologies facebook] Преди почти десетилетия израелският предприемач Шалев Хулио

...
[CommuniTake Technologies facebook] Преди почти десетилетия израелският предприемач Шалев Хулио
Коментари Харесай

Израел прави най-сигурния смартфон

[CommuniTake Technologies facebook] Преди съвсем десетилетия израелският бизнесмен Шалев Хулио взе участие в основаването на две компании с радикално разнообразни идеологии – Communitake Technologies и NSO Group. Първата основава смарт телефон, непокорен на хакерски офанзиви, а втората твърди, че може да пробие отбраната на всяко устройство.

Днес тези две компании са водачи в тихата борба сред потребността от разузнаване и персоналната цялост на индивида, написа Financial Times.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Началото

В зората на смарт телефоните Communitake Technologies създава код, който разрешава далечен достъп до мобилните устройства с позволение от потребителя. Идеята е сполучлива и огромните мобилни оператори употребяват интензивно услугата, с цел да поправят отдалечено телефоните на клиентите си.

Шалев Хулио обаче прозира нова пазарна опция и влага редом в NSO, чийто програмен продукт работи по сходство на Communitake, само че без потребност от позволение за достъп. Той напуща Communitake дружно с няколко души от екипа през 2012 година и се концентрира напълно върху развиването на NSO.

Днес NSO Group се прави оценка на 1 милиард $. Водещият ѝ артикул Pegasus дава опцията на държавни управления и разследващи организации по целия свят да хакват смарт телефони.

" Нашата технология може да бъде от основно значение за попречване на терористична офанзива ", споделя Хулио и прибавя, че услугите на NSO са потърсени бързо от разследващите служби.

IntactPhone

Различни полезности

След раздялата с един от създателите си Communitake също трансформира курса си и основава IntactPhone - телефон, който е съвсем изцяло непокорен на хакерски офанзиви. IntactPhone се употребява от висши чиновници на Организация на обединените нации, от държавни ръководители и даже от основните прокурори в някои страни. Цената му варира от няколко хиляди до милиони долари според от степента на отбрана.

Communitake внимава с изказванията, че телефонът й е изцяло предпазен. " С нещо такова можеш да се защитиш на 95% ", споделя Ронaн Сасън, основен изпълнителен шеф на компанията.

Интересното е, че някои страни са оборудвали висшите си чиновници с IntactPhone, откакто са закупили софтуера на NSO.

Пазарът на кибесигурност в Израел

NSO и Communitake са част от водещата промишленост на киберсигурност в Израел, която включва компании като Cellebrite – отключва криптирани смарт телефони за държавните управления, и Verint Systems, компания за кибернаблюдение, оценена на 3.7 милиарда $, чийто програмен продукт се употребява от ФБР и европейските правоприлагащи органи.

Израелските компании за киберсигурност би трябвало да преодолеят съмнението, че се употребяват от израелските разследващи служби. Както NSO, по този начин и Communitake, да вземем за пример, се контролират от министерството на защитата и могат да продават единствено на държавни управления и организации, утвърдени от израелското държавно управление.

Тесните връзки с израелските управляващи повдигат въпроси по отношение на " задните малки врати " в технологиите и до каква степен е резонно да позволяват продажбата на телефон, който самите те не могат да хакнат.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР