Commerzbank AG планира да изгради голям IT Hub хъб в

...
Commerzbank AG планира да изгради голям IT Hub хъб в
Коментари Харесай

Германска банка отваря 400 места за ИТ специалисти у нас

Commerzbank AG възнамерява да построи огромен IT Hub хъб в София

Д-р Карстен Битнер (вляво) разкри капиталовите планове на Commerzbank AG у нас
(снимка: Министерство на икономиката)

Германската Group Technology Foundations Commerzbank AG възнамерява да открие IT Hub в София, стана ясно от днешната среща в София на министъра на стопанската система Емил Караниколов и доктор Карстен Битнер, член на Борда на банката.  

Първоначално ще бъдат открити 400 работни места за висококвалифицирани ИТ експерти, като наклонността е те да набъбнат до 600, оповестиха от Министерство на стопанската система.

„ Разчитаме инвестицията на Commerzbank AG да предизвика интереса и на други водещи немски компании за вложения в България ”, акцентира министър Караниколов.
още по тематиката
По неговите думи, инвестицията на Commerzbank AG е следващото доказателство за позитивното развиване на ИТ бранша в България и за имиджа на страната ни като привлекателна и конкурентоспособна капиталова дестинация.

В средата на 2019 година заетите в бранша на осведомителните технологии е над 62 200 души, показват от министерството. През второто тримесечие на 2019 година оборотът на предприятията в ИКТ бранша нараства с 28,9% по отношение на същия интервал на 2018 година, като това нарастване е най-голямото от година и половина насам.

За съпоставяне, през предходното тримесечие на 2019 година растежът на оборота на годишна база е бил 20,6%. Дейности в ИКТ бранша се реализират от към 12 498 компании.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР