CodeCarbonCopy може да прехвърля имената на променливите, техните типове, видовете

...
CodeCarbonCopy може да прехвърля имената на променливите, техните типове, видовете
Коментари Харесай

Създадена е система за автоматично прехвърляне на стария код в нова програма

CodeCarbonCopy може да трансферира имената на променливите, техните видове, типовете данни и другите детайли на сорс кода от една стратегия в друга.
Програмистки екип от Лабораторията по изкуствен интелект на Масачузетския софтуерен институт (CSAIL) показа нова система за автоматизирано прекачване на сорс код от една стратегия в друга. Системата се назовава CodeCarbonCopy (CCC), може да съпоставя работата на двете стратегии и последователно да трансферира имената на променливите и другите детайли на кода.

При тестванията е осъществен транспорт на кода сред 6 действителни стратегии, в това число VLC, mtPaint и MPlayer. В седем от тези осем случая всичко е удачно и функционалността на програмата не е нарушена. CodeCarbonCopy не е съумяла да трансферира кода от програмата mtPaint към bmp2tiff, заради характерните особености в структурирането на данните.

Новата система към момента изисква забележителна човешка интервенция. Програмистът би трябвало да ревизира кой тъкмо код да бъде трансфериран, да ревизира съответността на данните и да тества работоспособността на новата стратегия. Но прехвърлянето на кода благодарение на CodeCarbonCopy става доста бързо – един от опитите е лишил към 12 минути. Без този асистент процесът може да отнеме седмици.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР