Coca-Cola“ пусна първата си алкохолна напитка в Япония - газирана,

...
Coca-Cola“ пусна първата си алкохолна напитка в Япония - газирана,
Коментари Харесай

Наздраве! „Coca-Cola“ пуска първата си алкохолна напитка в Япония


„ Coca-Cola “ пусна първата си алкохолна напитка в Япония - газирана, с лек цитрусов мирис и алкохолна нотка. Тя е от вида на поп-алкохолните леки напитки "chuhai", които се радват на възходяща известност измежду младите дами.

„ Въпреки, че американската компания е влезнала в алкохолния бизнес още през 70-те години на предишния век, опитът в Япония е "уникален" в 125-годишната история на компанията “, сподели президентът на "Кока-Кола Япония" Хорхе Гардуно.

Три нови питиета "Lemon-Do", съдържащи 3, 5 и 7 % алкохол, ще бъдат пуснати на пазара в южния японски регион Кюшу. 350-милилитровата кутия ще коства 150 йени (1,40 долара).

"Това е пилотен план в района, в който има значителен пазар на продуктите ни", съобщи Масаки Ийда, представител на японския филиал на „ Coca-Cola “.

Той отхвърли да разкрие точните съставки на напитката, защото рецептата е строго защитавана загадка.

Производителите на продуктите Coca-Cola са стигнали до тази концепция при визитата си в известната японска верига заведения "Izakaya", където разкрили, че напитките с мирис на лимон са доста известни.

Напитките "chuhai", които съдържат водка или дестилират, наименуван "shochu", се оферират в разнообразни аромати като грозде, ягоди, киви и бял праскова.

Процентът на алкохола в тях варира сред 3 и 9 % и са доста известни измежду младите потребители, изключително дамите.

„ Coca-Cola “ се сблъсква с от ден на ден конкуренция на пазара, където преобладават японските компании „ Suntory “, „ Kirin “ и „ Asahi “.

Президентът на компанията съобщи, че няма проекти за пускане на "Lemon-Do" отвън страната.

Хода обаче се преглежда като част от по-широка акция за смяна на наличието на напитката след зачестилите акции за здравето на потребителите в Съединени американски щати и други развити пазари, които от ден на ден отхвърлят сладките питиета и диетичните им заместители./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР